BRENNER FOR ALPINT: Kjetil André Aamodt vil inn i FIS for å hjelpe til å bygge alpinsporten.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
BRENNER FOR ALPINT: Kjetil André Aamodt vil inn i FIS for å hjelpe til å bygge alpinsporten. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

Aamodt er på vei inn i FIS

- Det viktigste er å bygge profiler.

|||

Kjetil André Aamodt (38) kommer til å bli valgt inn i verdenscupkomiteen for alpint under Det internasjonale skiforbundets (FIS) kongress i mai.

Aamodt la opp som alpinist i januar 2007. I løpet av karrieren tok han blant annet fire OL-gull og fem VM-gull.

- Det å gå inn i en slik komité har ikke vært fjernt for meg. Jeg er veldig glad i alpinsporten. Jeg brenner for den og er opptatt av at idretten skal utvikle seg videre, sier Aamodt til Aftenposten.

- Det viktigste er å bygge profiler. I dag er mange gjemt bak brillene. Jeg mener dessuten at informasjonsbiten kan bli bedre, lettere å forstå. Det handler om mellomtider, og de tall seere og publikum får servert underveis i løpet. For det tredje må TV-dekningen være slik at seerne oppfatter hvor ekstreme enkelte løyper er. Det kommer ikke alltid godt nok fram nå, syns jeg. Alpint foregår på dominerende scener, forteller 38-åringen.

Skipresident Sverre Seeberg mener det er viktig å få med nordmenn i de forskjellige FIS-komiteene og er glad for at Aamodt blir valgt inn.

- For Norge betyr det veldig mye å ha folk i slike sentrale posisjoner. Norge er en av verdens skistormakter. Sammen med noen få andre deltar vi i alle skidisipliner. Aamodt kommer inn i en komité som er med på å bestemme hva som skal skje i verdenscupen, VM og OL. Komiteen legger opp terminlisten og bestemmer hvilke nasjoner som skal få verdenscuprenn, sier Seeberg til Aftenposten.

FIS-kongressen arrangeres i tyrkiske Antalya i slutten av mai.

(NTB)