Aamodt fikk latterkrampe etter hjemmeyndlingens salto-start

- Nå vil i alle fall folk huske meg.

(Dagbladet): Den franske hjemmeyndlingen Julien Lizeroux hadde 400 fans som ventet i målområdet spesielt for ham under slalåm-rennet i Meribel. Det bidro nok til at tenningsnivået var litt vel høyt for 35-åringen ut fra start, som overrasket med å ta en slags salto da han skulle begynne løpet sitt i første omgang.

- Oi, oi oi, den var spesiell! Hva skjedde der? Det har jeg ikke sett før, kom det fra NRK-kommentator Andreas Toft.

NRK-ekspert Kjetil André Aamodt brøt ut i latter da han fikk se reprisen og klarte ikke stoppe å le før langt inn i løpet til Sebastian Foss-Solevåg som kjørte like etterpå.

- Jeg hadde skjønt det bedre hvis han nylig hadde kjørt utfor og gått fra lange til korte ski, men han har kjørt slalåm i 20 år og burde visst bedre, sier Aamodt.

Selv tok Lizeroux episoden med godt humør, selv om det ikke var sånn han hadde sett for seg dagen gå.

- Jeg har det bra. Jeg er bare litt lei meg. Publikum fikk seg i det minste en god latter, så det var bra, sier Lizerouz til NRK.

- Hva skjedde?

- Jeg presset på for hardt. Det har skjedd før, men jeg har aldri gjort det i verdenscupsammenheng. Jeg kom sist, men nå vil i alle fall alle huske meg, sier 35-åringen og smiler.

PS: Andre omgang har nå startet. Henrik Kristoffersen (20), som vant storslalåm-rennet i går, lå på 2. plass før finaleomgangen i dagens slalåm-konkurranse. Foss-Solevåg kjørte inn til en 10. plass. Til slutt endte duoen som henholdsvis nummer sju og åtte.