Aamodt jubler for avlysning

VAL D'ISERE (NTB): Jan Ove Nystuen og de norske løperne var ikke akkurat lei seg over at utforrennet i Val d'Isere ble avlyst lørdag. Nå kommer det til å bli kjørt i Val Gardena neste fredag i steden, og det gjør at både Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus likevel får med seg dette rennet.

De kom til Val d'Isere fredag og ville gjerne kjøre, men fikk ikke lov fordi de ikke var påmeldt.

- Da jeg kom ned hit hadde jeg likevel lyst til å kjøre, selv om jeg tidligere i uken sa det ikke var aktuelt. Nå viste det seg at vi ikke var påmeldt, og dermed kunne det ikke bli noen utforstart på verken Lasse (Kjus) eller meg. Derfor passet det glimrende med denne avlysningen, sier Kjetil André Aamodt.

Forholdene var håpløse i de øverste partiene i traseen. Tåken kom og gikk hele tiden, og derfor hadde ikke arrangørene annet å gjøre enn å avlyse, selv om de ventet med avgjørelsen lengst mulig.

Tynt

Det var i utgangspunktet et tynt norsk lag som skulle ha kjørt dagens utforrenn. Uten Aamodt og Kjus på plass måtte en langt ned på startlisten for å finne første nordmann. Audun Grønvold hadde startnummer 44, Kenneth Sivertsen skulle ha kjørt med nummer 49 på brystet, mens Lasse Paulsen skulle ha startet som nummer 61.

- Det er klart det er litt tynt når ikke Kjus og Aamodt er med. I tillegg er jo også Atle Skårdal blitt borte siden i fjor, men jeg tror bare vi trenger litt tid, for det bor mye i de tre ungguttene som skulle ha kjørt i dag, sa Jan Ove Nystuen etter avlysningen i dag.

Han mener det er et spørsmål om å være litt tålmodig før utforlaget blir fullverdig igjen, for også tre, fire av de yngre løperne på Europacup-laget tegner veldig bra.

Til Villach

For Lasse Paulsen, Audun Grønvold og Kenneth Sivertsen var Val d'Isere-helgen over med dagens avlysning. Nå reiser de videre til Villach i Østerrike for å kjøre to super-G-renn som opplagning til de to utforrennene i Val Gardena fredag og lørdag til uken.

Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt blir værende i Val d'Isere for å kjøre søndagens storslalåmrenn. Deretter skal de kjøre kveldsrenn i slalåm i Sestriere mandag, og onsdag er de på plass for å kjøre utfortrening i Val Gardena.