Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aamodt kan bli historisk

Kjetil André Aamodt har vunnet tre gull i VM tidligere på 1990-tallet. I løpet av de neste 14 dagene kan han bli historisk.

Marc Girardelli, Luxembourg, Pirmin Zurbriggen, Sveits og Toni Sailer, Østerrike har alle fire gull i VM-sammenheng. Fortsetter Aamodt sin fine form etter nyttår kan de alle bli passert.

- Jeg har nok tenkt litt på at jeg kan bli historisk, men statistikken lyver litt, for de som kjørte i gamle dager hadde ikke så mange mesterskapsøvelser som vi har nå. Likevel er det klart det ville vært moro å klatre til topps på akkurat den listen, sier Kjetil André Aamodt.

Målet hans i Vail er selvsagt å ta så mange medaljer som mulig, og helst av edleste sort. Tidligere har han vunnet medaljer i alle VM og OL han har stilt opp i på 1990-tallet, bortsett fra i Nagano i fjor.

Ladet opp hjemme

- Selvsagt må jeg ha høye mål, for jeg har vært på seierspallen i fire av fem grener i verdenscupen. Derfor håper jeg å få tatt ut det beste i løpet av den tiden vi skal kjøre her i Vail, sier han.

Mens Lasse Kjus og resten av VM-deltakerne i fartsdisiplinene valgte å lade opp til mesterskapet med golf i varme Phoenix, ble Kjetil André hjemme.

- Den siste uken har jeg drevet mye med barmarkstrening. Jeg har syklet og jogget en del og er fornøyd med det jeg har gjort, sier han.

Formen føles veldig bra, nå gjelder det å få full klaff i rennene. Dessuten må teknikken sitte for å lykkes 100 prosent.

Svakest

- Super-G har vært den svakeste disiplinen min i år, så jeg skal nok være veldig heldig for å klatre opp på seierspallen der, samtidig som noen andre løpere nok må ha tilsvarende uflaks, sier Aamodt.

- I morgen gjelder det først og fremst for meg å gripe dagen og ta så godt som mulig vare på den sjansen jeg får, sier han.

Han har ikke bare gode erfaringer med super-G-traseen i Beaver Creek. I fjor kjørte han ut etter å ha vært raskest på toppen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media