NORGESMESTER: Aleksander Aamodt Kilde vant NM-gullet i storslalåm i dag. Henrik Kristoffersen gjorde en stor feil i første omgang og var aldri nær gullet. Her er Kilde i aksjon i St Moritz i mars. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
NORGESMESTER: Aleksander Aamodt Kilde vant NM-gullet i storslalåm i dag. Henrik Kristoffersen gjorde en stor feil i første omgang og var aldri nær gullet. Her er Kilde i aksjon i St Moritz i mars. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB ScanpixVis mer

Aamodt Kilde banket Kristoffersen og tok NM-gull

I Oppdal.

Leif Kristian Haugen kjørte ut rett før mål, og dermed var det Aleksander Aamodt Kilde som tok gullet i storslalåm under NM i alpint på Oppdal lørdag.

Kilde fra Lommedalen vant foran Bjørnar Neteland fra Fana. Neteland var tidelen bak. Axel William Patricksson var 17 hundredeler bak på 3.-plass.

Kilde tok bare sølv i favorittdisiplinen super-G, men det ble gull i utfor og altså storslalåm.

- Det var overraskende at jeg skulle vinne i dag, men jeg kan ikke klage når jeg er best. Det er mange heng i denne traseen, som passer meg bra, og jeg gjør jeg de største feilene på flata. Målet foran neste å vil være å sette sammen et skikkelig «run» som kan fungere i verdenscupen, sa Kilde.

Sølvgutt Sølvgutt Neteland kjørte inn til sølv, men var ikke langt bak.

- Dette var bra. I dag kjørte jeg på nervene. Det er deilig å prestere i NM, sa Neteland.

Axel William Patricksson fulgte opp med karrierens annen strake NM-medalje på to dager. Patricksson smilte bredt i målområdet og var strålende fornøyd.

Kjempefeil Storfavoritt Henrik Kristoffersen gjorde en kjempefeil rett etter start i 1. omgang. Han hektet i en port, fikk rotasjon og holdt på å kjøre ut. Han lå hele 3,75 sekunder bak ledende Leif Kristian Haugen etter 1. omgang.

Kristoffersen kjørte litt bedre i 2. omgang, men ble ikke bedre enn nummer åtte med 2,97 sekunder opp til vinneren og fartsspesialisten Kilde. Han var bare nest raskest i finaleomgangen, slått av Patricksson med 16 hundredeler.

Søndag avsluttes NM-dagene med slalåm, og da er det nok revansjesugen Henrik Kristoffersen som stiller.

Kilde er ikke med i slalåmrennet.

(NTB)

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.