Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aamodt Kilde banket Kristoffersen og tok NM-gull

I Oppdal.

NORGESMESTER: Aleksander Aamodt Kilde vant NM-gullet i storslalåm i dag. Henrik Kristoffersen gjorde en stor feil i første omgang og var aldri nær gullet. Her er Kilde i aksjon i St Moritz i mars. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
NORGESMESTER: Aleksander Aamodt Kilde vant NM-gullet i storslalåm i dag. Henrik Kristoffersen gjorde en stor feil i første omgang og var aldri nær gullet. Her er Kilde i aksjon i St Moritz i mars. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leif Kristian Haugen kjørte ut rett før mål, og dermed var det Aleksander Aamodt Kilde som tok gullet i storslalåm under NM i alpint på Oppdal lørdag.

Kilde fra Lommedalen vant foran Bjørnar Neteland fra Fana. Neteland var tidelen bak. Axel William Patricksson var 17 hundredeler bak på 3.-plass.

Kilde tok bare sølv i favorittdisiplinen super-G, men det ble gull i utfor og altså storslalåm.

- Det var overraskende at jeg skulle vinne i dag, men jeg kan ikke klage når jeg er best. Det er mange heng i denne traseen, som passer meg bra, og jeg gjør jeg de største feilene på flata. Målet foran neste å vil være å sette sammen et skikkelig «run» som kan fungere i verdenscupen, sa Kilde.

Sølvgutt Sølvgutt Neteland kjørte inn til sølv, men var ikke langt bak.

- Dette var bra. I dag kjørte jeg på nervene. Det er deilig å prestere i NM, sa Neteland.

Axel William Patricksson fulgte opp med karrierens annen strake NM-medalje på to dager. Patricksson smilte bredt i målområdet og var strålende fornøyd.

Kjempefeil Storfavoritt Henrik Kristoffersen gjorde en kjempefeil rett etter start i 1. omgang. Han hektet i en port, fikk rotasjon og holdt på å kjøre ut. Han lå hele 3,75 sekunder bak ledende Leif Kristian Haugen etter 1. omgang.

Kristoffersen kjørte litt bedre i 2. omgang, men ble ikke bedre enn nummer åtte med 2,97 sekunder opp til vinneren og fartsspesialisten Kilde. Han var bare nest raskest i finaleomgangen, slått av Patricksson med 16 hundredeler.

Søndag avsluttes NM-dagene med slalåm, og da er det nok revansjesugen Henrik Kristoffersen som stiller.

Kilde er ikke med i slalåmrennet.

(NTB)