TOK GULL: Aleksander Aamodt Kilde vant NM-gull i super-G i Hemsedal i dag. Her i aksjon i Kvitfjell tidligere denne måneden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
TOK GULL: Aleksander Aamodt Kilde vant NM-gull i super-G i Hemsedal i dag. Her i aksjon i Kvitfjell tidligere denne måneden. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Aamodt Kilde knuste Jansrud og Svindal i super-G

Tok NM-gull.

Aleksander Aamodt Kilde tok et overlegent NM-gull i super-G fredag. Han var 69/100 sekund foran nærmeste utfordrer i Hemsedal.

Fra startnummer 10 kjørte Lommedalen-utøveren inn til klar ledertid. Den sto seg også etter at OL-mester Kjetil Jansrud og fartsfantomet Aksel Lund Svindal hadde kjørt.

- Kjempekult med mitt aller første NM-gull. Jeg kjørte ikke akkurat mot smågutter i dag. Alt fungerte, jeg traff skikkelig mellom portene og er superfornøyd med løpet, sa Kilde.

Som i kvinnenes super-G ble det NM-sølv til familien Sejersted. Landslagsprofilen Lottes lillebror Adrian Smiseth Sejersted måtte ta ett steg ned på seierspallen fra onsdagens utfor.

- Jeg visste at jeg hadde gode muligheter til å slå både Kjetil og Aksel i utfor, men jeg trodde ikke jeg skulle slå dem i dag. Jeg må være skikkelig fornøyd med sølv, sa Stabæk-junioren.

Svindal på bronseplass ble slått med 0,88 sekund av Kilde. Firer Jansrud var ytterligere åtte hundredeler bak vinneren.

Etter løpet hyllet Svindal sin lovende landslagskamerat Kilde.

- Helt greit med bronse og medalje i NM. Kjøringen var OK, men Aleksander kjørte helt fantastisk. Han var rå og fullstendig overlegen, sa Nero-alpinisten.

(NTB)