TIL VERDENSCUPEN:  Aleksander Aamodt Kilde tok VM-gull i juniormesterskapet i Canada mandag. Med VM-tittelen følger også en plass i verdenscupfinalen i sveitsiske Lenzerheide midt i mars. Foto: AP / The Canadian Press / Jacques Boissinot / NTB Scanpix
TIL VERDENSCUPEN: Aleksander Aamodt Kilde tok VM-gull i juniormesterskapet i Canada mandag. Med VM-tittelen følger også en plass i verdenscupfinalen i sveitsiske Lenzerheide midt i mars. Foto: AP / The Canadian Press / Jacques Boissinot / NTB ScanpixVis mer

Aamodt Kilde med VM-gull i storslalåm

Får ny verdenscupsjanse etter seieren i Canada.

Aleksander Aamodt Kilde tok mandag kveld VM-gullet i storslalåm i juniormesterskapet i Canada. Han lå på annenplass etter første omgang.

 - Dette er meget sterkt. Vi hadde forhåpninger til dette storslalåmrennet, for vi mente det var der vi hadde den sterkeste troppen. Og våre løpere leverer virkelig med Kilde på første-, Henrik Kristoffersen på fjerde- og Ola Buer Johansen på sjetteplass, sa sportssjef Claus J. Ryste til NTB mandag kveld.

Det var sveitseren Gino Caviezel som ledet etter første omgang. Aleksander Aamodt Kilde lå på sølvplass bare ni hundredeler bak, mens Henrik Kristoffersen, som kom rett til junior-VM i Quebec fra senior-VM i Schladming, lå på bronseplassen. Han var 15 hundredeler bak lederen.

I finaleomgangen rykket Kilde opp en plass, mens Kristoffersen falt en plass ned.

Imponerende - Det er klart det er imponerende at Kilde knallet til i finaleomgangen som han gjorde, men det er ikke tilfeldig, for han har tatt store skritt denne sesongen. Han leder også totalt i europacupen, fortalte Ryste.

Henrik Kristoffersen var tittelforsvarer i junior-VM i storslalåm. Han klarte ikke å forsvare tittelen sin, men gledet seg sammen med Kilde, og en fjerdeplass er også sterkt, selv om det er litt surt å havne så vidt utenfor pallen.

Ola Buer Johansen lå på åttendeplass etter første omgang. Han kjørte seg opp to plasser og hadde også full klaff i finaleomgangen.

- Tre så sterke plasseringer viser at vi har god bredde, og dette viser også at vi har en fin og god gjeng unge løpere på vei opp. det er viktig for oss, sa Ryste.

Kjempesterkt - Det er en kjempesterk prestasjon å vinne gull i junior-VM, og det er spesielt gøy at det er Aleksander Aamodt Kilde som klarer det. Han er en av dem vi har satset litt ekstra på denne sesongen, sa sportssjefen.

 JUNIOR:  21-åringen Aleksander Aamodt Kilde debuterte i verdenscupen i storslalåm i Sölden i sesongåpningen. Nå får han en ny sjanse i sesongfinalen i mars. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
JUNIOR: 21-åringen Aleksander Aamodt Kilde debuterte i verdenscupen i storslalåm i Sölden i sesongåpningen. Nå får han en ny sjanse i sesongfinalen i mars. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Kilde var med verdenscuplaget i Sölden og kjørte sesongåpningen i storslalåm i fjor høst, men etter det har han bare kjørt europacup. Nå er det klart at han skal tilbake til verdenscupen igjen, for VM-tittelen for junior sikrer billett til å kjøre verdenscupfinalen i sveitsiske Lenzerheide midt i mars.

- Jo, det er riktig. Nå er han klar for verdenscupfinalen, og vi gleder oss til å se ham der, sa Claus J. Ryste til NTB mandag.

(NTB)