Aamodt Kilde med VM-gull i storslalåm

Får ny verdenscupsjanse etter seieren i Canada.

TIL VERDENSCUPEN:  Aleksander Aamodt Kilde tok VM-gull i juniormesterskapet i Canada mandag. Med VM-tittelen følger også en plass i verdenscupfinalen i sveitsiske Lenzerheide midt i mars. Foto: AP / The Canadian Press / Jacques Boissinot / NTB Scanpix
TIL VERDENSCUPEN: Aleksander Aamodt Kilde tok VM-gull i juniormesterskapet i Canada mandag. Med VM-tittelen følger også en plass i verdenscupfinalen i sveitsiske Lenzerheide midt i mars. Foto: AP / The Canadian Press / Jacques Boissinot / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aleksander Aamodt Kilde tok mandag kveld VM-gullet i storslalåm i juniormesterskapet i Canada. Han lå på annenplass etter første omgang.

 - Dette er meget sterkt. Vi hadde forhåpninger til dette storslalåmrennet, for vi mente det var der vi hadde den sterkeste troppen. Og våre løpere leverer virkelig med Kilde på første-, Henrik Kristoffersen på fjerde- og Ola Buer Johansen på sjetteplass, sa sportssjef Claus J. Ryste til NTB mandag kveld.

Det var sveitseren Gino Caviezel som ledet etter første omgang. Aleksander Aamodt Kilde lå på sølvplass bare ni hundredeler bak, mens Henrik Kristoffersen, som kom rett til junior-VM i Quebec fra senior-VM i Schladming, lå på bronseplassen. Han var 15 hundredeler bak lederen.

I finaleomgangen rykket Kilde opp en plass, mens Kristoffersen falt en plass ned.

Imponerende - Det er klart det er imponerende at Kilde knallet til i finaleomgangen som han gjorde, men det er ikke tilfeldig, for han har tatt store skritt denne sesongen. Han leder også totalt i europacupen, fortalte Ryste.

Henrik Kristoffersen var tittelforsvarer i junior-VM i storslalåm. Han klarte ikke å forsvare tittelen sin, men gledet seg sammen med Kilde, og en fjerdeplass er også sterkt, selv om det er litt surt å havne så vidt utenfor pallen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer