Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aamodt kjører raskere

Kjetil André Aamodt kjørte i dag bedre og raskere i den andre treningsomgangen i utfor. Dette til tross for at han kjørte på mye tregere ski.

De raske skiene han brukte i den første treningsomgangen i går hadde han satt bort, for å spare dem til renndagen. Løypa i Beaver Creek er så hard og isete at det gjelder å ta var på det gode utstyret mest mulig.

- Jeg hadde ikke så bra ski i dag som tilfellet var i går, men jeg vil likevel si at jeg kjørte bedre. Riktignok hadde jeg en liten bom helt nederst, men det kan vel komme av at det gikk raskere enn i den første gjennomkjøringen, sa Kjetil André Aamodt etter at han hadde kjørt inn til niendeplass i dag.

Han satser ikke 100 prosent i disse treningsomgangene, for det er ikke viktigst å komme raskest til mål før lørdag.

- Jeg satser på å kjøre godt på ski. Først og fremst bruker jeg disse gjennomkjøringene til å finne den rette linjen gjennom de vanskeligste partiene av løypa. Det gjelder å finne ut hvordan jeg skal takle de partiene for å få tryggheten, sa Aamodt til NTB.

Konkurranse

Østerrikerne hadde fire løpere inne blant de seks beste i dagens treningsomgang, men de la nok mye mer i den andre gjennomkjøringen enn de fleste andre. Årsaken til det var at østerrikerne kjørte kvalifisering for å komme med på laget i VM-rennet.

Resultatlisten lyver nok derfor litt, for det er ingenting som tyder på at østerrikerne er så mye bedre enn alle de andre i den litt «rockete» utfortraseen i Beaver Creek.

(NTB)

FRAMGANG:</B> Kjetil André Aamodt kjører stadig bedre under utfortreningene i Vail.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media