Aamodt mot toppform

... for nå er det snart VM.

Det svinger av Kjetil André Aamodt. Tirsdag tok han tredjeplassen i Adelboden og onsdag var han best på utfortreningen i Wengen.

- Jo, nå synes jeg at en del av gutta viser bra takter, og særlig gjelder det Kjetil. Han har ikke gjort noe spesielt for å komme seg på topp, men det er vel heller at toppformen begynner å komme, sa sjeftrener Atle Skårdal etter den første utfortreningen i Lauberhornløypa i Wengen.

Aamodt er i rute til VM i St. Moritz, som starter søndag 2. februar med super G. Han har slitt tidligere i år, men når det nærmer seg mesterskap bruker Aamodt å finne formen. Det ser ikke ut til at årets mesterskapssesong skal bli noe annerledes enn det som har vært vanlig for hans del de siste 12 årene.

I tillegg klarte Hans Petter Buraas tredjeplassen i slalåmrennet i Bormio søndag. Det vil si at de norske verdenscupalpinistene har klart to pallplasseringer på to dager, i tillegg til førsteplassen på utfortreningen i Wengen. Det gjør at Skårdal og co. begynner å se lysere på livet igjen.

Små marginer

- Det går på små marginer i dette gamet. Noen ganger går det lett. Ja, det går faktisk av seg selv. Men det andre ganger går tyngre. Nå er vi inne i en periode da det tydeligvis går lettere, og det var også planen vår. Det skulle løsne fra midt i januar, slik at toppformen for de fleste skulle være på plass til VM, sa Skårdal onsdag.

- Gjelder det også for Lasse Kjus?

- Han jobber videre med de tingene han har slitt med hele denne sesongen. Det finnes lyspunkter, selv om han har mye jobb igjen å gjøre. Jeg tror likevel han kan være der han skal være til VM, sa Skårdal.

Han la til at «Kjuser'n» ligger best an i super G, åpningsøvelsen i VM.

Ni mann

Norge stiller med ni løpere i slalåmrennet i Wengen søndag og er den klart største troppen. Alle nordmennene kan være med å kjempe om pallplasseringer i gode øyeblikk.

- I slalåm ser det veldig bra ut. Det er ikke der jeg har de største bekymringene mine. I fart går det tyngre, og der stiller vi bare med Aamodt og Kjus her i Wengen, sa Skårdal.

Fredag og lørdag er det utfor i Wengen. Søndag står slalåm på programmet. Det skal også kjøres kombinasjon, der det stilles store forventninger til Aamodt i VM. Søndag får vi første svar på hvordan han ligger an i paradegrenen.

- Jeg er optimist og gleder meg til kjøringen denne helgen. Kanskje kan vi ta et langt skritt framover, sa Atle Skårdal.

(NTB)

I FARTA: Kjetil André Aamodt nærmer seg VM-formen.