Aamodt og Dæhlie hyller Bjørndalen: - Vilt og mangler sidestykke

Stor ord om 41-åringen etter gårsdagens bragd.

GJORDE DET IGJEN: Ole Einar Bjørndalen tok sin 95. verdenscupseier i går. Nå blir han hyllet av Ammodt og Dæhlie.
Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
GJORDE DET IGJEN: Ole Einar Bjørndalen tok sin 95. verdenscupseier i går. Nå blir han hyllet av Ammodt og Dæhlie. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I sesongens første individuelle verdenscuprenn var Ole Einar Bjørndalen helt suveren. 41-åringen skjøt fire fulle hus og var knusende overlegen på 20-kilometeren i Östersund.

- Jeg har nesten ikke ord, uttalte NRKs kommentator, Andreas Stabrun Smith, på direkten.

Etter seieren bekreftet Bjørndalen at han fryktet for VM-sesongen etter sommerens drøyt halvannen måned lange sykdomsperiode.

Dagbladet møtte Kjetil André Aamodt i forbindelse med OL-ilden som ble plassert på Stortinget i går. Han hadde ikke fått med seg Bjørndalens siste bragd.

- Oi, gjorde han det. Det fulgte jeg ikke med på. Han er en evighetsmaskin og har trøblet litt i sommer. Vi vet også at han har trøblet litt tidligere år, han kjenner nok litt på alderen, sier Aamodt.

Helt vilt - Folk som er så glad i idretten sin, glad i det de driver med, de er villige til  å trene mye fordi de syns det er gøy, og da kommer resultatene. Innsats inn, glede ut. Det er en ganske enkel filosofi tror jeg, sier han videre.

44-åringen er bare tre år eldre enn Bjørndalen, og får derfor ekstra sympati med den levende legenden.

- Det er helt vilt, det han har vunnet i skiskyting. Nå er jo jeg i den alderen der. Du får så sympati for de som har holdt på lenge. Det var hyggelig å høre, sier Aamodt.

- Mangler sidestykke Bjørn Dæhlie var også til stede under seremonien på Stortinget i går. 48-åringen er også mektig imponert over sin landsmann.

- Han mangler sidestykke innen idretssammenheng. At han kan fortsette å presse denne etter hvert voksne kroppen sin på den måten, og finne glede i det, er imponerende, sier Dæhlie til Dagbladet.

Under OL i Sotsji passerte Bjørndalen skikongen Bjørn Dæhlie som tidenes vinterolympier. 13 OL-medaljer, åtte gull, fire sølv, og en bronse, er én medalje bedre enn Dæhlies åtte gull, fire sølv og null bronse.

- Jeg var i Sotsji og gratulerte han da han slo rekorden min. Det var høyst fortjent. Det var bare moro å gi slipp på rekorden til ham, sier Dæhlie.