Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aamodt og Furuseth sikret norsk jubelhelg

Kitzbühel (NTB-Per-Kristian Eriksen): Kjetil André Aamodt vant kombinasjonen i Kitzbühel i dag, mens Ole Kristian Furuseth fullførte en norsk jubelhelg med tredjeplass i slalåmrennet. Dermed fikk veteranen bevist at han blir å regne med i OL i år også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Furuseth hadde bare de østerrikske Thomas'ene Stangassinger og Sykora foran seg på resultatlisten.

- Det stemte veldig bra for meg i dag, men det snur seg fort, sa Ole Kristian Furuseth til NTB etter rennet. Han var veldig glad for at en nordmann klarte å klatre opp på seierspallen.

- Med så mange norske supportere og sponsorer på plass her, var det artig at vi fikk gitt dem grunn til å juble litt, sa Furuseth, som hadde Hans-Petter Buraas like bak seg på resultatlisten.

Tidligere har Furuseth to andreplasser i Kitzbühel. Det ene var fortjent, den andre ikke, men han var ikke i tvil om at tredjeplassen søndag var grei nok.

Han kjørte en fenomenal finaleomgang til sjette beste omgangstid, selv om de beste etter første omgang hadde langt dårligere forhold enn de som kjørte tidlig. Han var bare 15/100 fra seier, etter å ha tatt kraftig innpå de to østerrikerne.

I framgang

Furuseth slet litt i begynnelsen av sesongen, men fra slalåmrennet i Kranjska Gora like ut på nyåret har han hatt fin framgang hele tiden. Med tredjeplassen søndag fikk han vist at han hører hjemme blant OL-favorittene, og han trives godt i traseen i Shiga Kogen.

- Bakken der er ganske lik den vi kjørte i her i Kitzbühel. Den er flat og litt lettere ut fra start, så der er det muligheter. Både Finken (Jagge) og jeg kjørte bra der i fjor, sa Furuseth.

Selv om han klatret opp på seierspallen for første gang i vinter, følte han ingen stor lettelse for at OL-formen var kommet.

- Nei, jeg var mer lettet etter at jeg fikk det til å stemme i Kranjska Gora, og siden det rennet har jeg vært i framgang hele tiden, sa han.

Konkurranse

Foreløpig er det Finn Christian Jagge, Hans-Petter Buraas og Ole Kristian Furuseth som er sikrest på det norske slalåmlaget i OL. Tom Stiansen, Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus kjemper om den siste plassen.

Sportssjef Jan Ove Nystuen innrømmet at situasjonen med tanke på slalåmrennet i OL ble noe mer oversiktlig etter søndagens renn i Kitzbühel, men han kommer til å ta ut det endelige laget først to dager før konkurransen i Shiga Kogen.

- Uansett hvem som får kjøre slalåm i OL, så vil vi stille med et veldig sterkt lag. Det har forresten vært litt av en styrke i år at knivingen har vært så sterk innad i laget, sa Furuseth.

Inspirerende

Hans-Petter Buraas, som har to tredjeplasser fra verdenscupen tidligere i sesongen, har kommet inn som et friskt pust i det norske laget i år, og Ole Kristian Furuseth la ikke skjul på at det har vært inspirerende.

- «Burre» har kommet så sterkt i år at vi gamlingene virkelig har måtte skjerpe oss. Men det har vært veldig bra, for jeg tror alle har følt en enorm inspirasjon etter at han begynte å kjøre fort, sa Furuseth.

Tom Stiansen gjorde en kjempefeil i andre omgang og falt ned til 16. plass søndag, mens Kjetil André Aamodt kun kjørte for å sikre seieren i kombinasjonen. Han var nummer 25 og sist av de som fullførte rennet. Finn Christian Jagge var fjerde beste nordmann da han kjørte inn til 8. plass i første omgang, men han kjørte ut i finaleomgangen.

Endelig:Kjetil André Aamodt vant kominasjonen i Kitzbühel i dag. Ole Kristian Furuseth sikret tredjeplassen i slalomrennet.
Ole Christian Furuseth

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!