Aamodt overrasket over pallplass

Kjetil André Aamodt tok skrittet opp på seierspallen for første gang denne sesongen med 3. plassen i kveldsslalåmen i Schladming. Han lå på en beskjeden 13. plass etter første omgang, men slo til med taktisk god kjøring i finaleomgangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er overrasket over tiden min, for jeg synes ikke det fløt så bra. I finaleomgangen rotet jeg litt på toppen, men det var nok lurt av meg å kjøre litt rolig og taktisk mot slutten, sa Kjetil André Aamodt til NTB etter rennet.

Østerrikeren Benjamin Raich tok overraskende seieren. Han kjørte seg fram fra 23. plass i det jevneste og tetteste verdenscuprennet denne sesongen.

Jure Kosir, som ledet etter første omgang, rotet seg bort i den andre og endte til slutt på femteplass, mens Hans Petter Buraas ble nummer sju.

- Dette ble litt av et rotterace. Her måtte man gi alt for å henge med, og det klarte jeg rimelig bra i kveld. Selv om jeg tapte litt tid øverst i andreomgangen, sa Aamodt.

Han sto i målområdet og så Finn Christian Jagge bomme stygt i en av de aller siste portene.

- Før klarte Tomba å vinne renn selv med en så stor feil, mens Finken faller helt ned mot 20. plassen. Det forteller om at nivået er blitt betraktelig høyere. Nå er det nødvendig å kjøre helt på grensen for å være med, sa Aamodt.

Hans Petter Buraas var best av de norske etter første omgang, på en delt fjerdeplass, men selv om han ikke var mer enn 55 hundredeler etter Jure Kosir, var han på ingen måte fornøyd med kjøringen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer