Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aamodt overrasket over pallplass

Kjetil André Aamodt tok skrittet opp på seierspallen for første gang denne sesongen med 3. plassen i kveldsslalåmen i Schladming. Han lå på en beskjeden 13. plass etter første omgang, men slo til med taktisk god kjøring i finaleomgangen.

- Jeg er overrasket over tiden min, for jeg synes ikke det fløt så bra. I finaleomgangen rotet jeg litt på toppen, men det var nok lurt av meg å kjøre litt rolig og taktisk mot slutten, sa Kjetil André Aamodt til NTB etter rennet.

Østerrikeren Benjamin Raich tok overraskende seieren. Han kjørte seg fram fra 23. plass i det jevneste og tetteste verdenscuprennet denne sesongen.

Jure Kosir, som ledet etter første omgang, rotet seg bort i den andre og endte til slutt på femteplass, mens Hans Petter Buraas ble nummer sju.

- Dette ble litt av et rotterace. Her måtte man gi alt for å henge med, og det klarte jeg rimelig bra i kveld. Selv om jeg tapte litt tid øverst i andreomgangen, sa Aamodt.

Han sto i målområdet og så Finn Christian Jagge bomme stygt i en av de aller siste portene.

- Før klarte Tomba å vinne renn selv med en så stor feil, mens Finken faller helt ned mot 20. plassen. Det forteller om at nivået er blitt betraktelig høyere. Nå er det nødvendig å kjøre helt på grensen for å være med, sa Aamodt.

Hans Petter Buraas var best av de norske etter første omgang, på en delt fjerdeplass, men selv om han ikke var mer enn 55 hundredeler etter Jure Kosir, var han på ingen måte fornøyd med kjøringen sin.

- Dette er bedre enn i Kranjska Gora, men på ingen måte godt nok. Jeg har mye mer å gå på, sa han til NTB etter den første omg angen. Han karakteriserte kjøringen sin som grei. Heller ikke Finn Christian Jagge, som har vært den mest stabile av de norske slalåmkjørerne denne sesongen, var 100 prosent fornøyd.

Tom Stiansen på 22. plass var dårligst av de norske etter førsteomgangen, og verdensmesteren fra Sestriere for to år siden var svært misfornøyd.

(NTB)

FORNØYD:</B> Hans Petter Buraas kjørte to jevne og gode omganger i kvaldsrennet. Det ga sjuendeplass til slutt, og for første gang på lenge ruslet «Burre» fornøyd fra målområdet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media