Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aamodt på fjerde i Val Gardena

Og Lund Svindal kapret v-cupledelse.

Aksel Lund Svindal tok en sterk femteplass i fredagens super-G-renn, og overtok verdenscupsledelsen fra Bode Miller.

Lund Svindal har sagt at han ikke satser på sammenlagtscupen denne sesongen, men 23-åringen har imponert så mye i samtlige grener at han muligens forandrer målsetning.

I dag sto super-G på programmet i Val Gardena, og nok en gang dokumenterte Kjeller-mannen solid form. Han kjørte inn til femteplass, under halvsekundet bak vinneren Hans Grugger fra Østerrike.

Falt onsdag

Det var imidlertid en fin opptur for romerikingen, som falt stygt under utfortrening samme sted tidligere i uka. Det var lenge uvisst om han kom til å kjøre fredagens renn, men på morgenkvisten erklærte han seg selv startklar.

– Jeg har holdt meg i ro et par dager, forslått og med blodutredelser i baken og ryggen. Men nå er jeg mye bedre, klar til å kjøre og god nok til å vinne, sa en offensiv Lund Svindal til NRK før rennet.

Det var han altså ikke, skulle det vise seg, men han slo storheter som Hermann Maier (ett hundredels sekund!), Bode Miller og flere andre sterke løpere, og befestet sin posisjon i verdenstoppen.

For den prestasjonen ble Lund Svindal belønnet med 45 verdenscuppoeng.

CUPLEDER: Aksel Lund Svindal leder Super-G-cupen. Foto: Reuters/Scanpix
CUPLEDER: Aksel Lund Svindal leder Super-G-cupen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Leder med to poeng
Sammenlagtslederen Bode Miller gjorde ingen store synlige feil, men fikk ikke skikkelig fart på skiene. Og takket være en ukjent landsmann ble Miller nummer åtte, akkurat dårlig nok til å miste verdenscupledelsen til Lund Svindal.

Miller kom i mål på sjuendeplass, og ville beholdt verdenscupledelsen med den plasseringer. Men på start nummer 38 kjørte Scott Macartney inn til sjuendeplass, 11 hundredel foran Miller.

Dermed ble det kun 32 poeng på den amerikanske alpinisten, som er to fattige poeng bak nordmannen i den totale verdenscupen.

Aamodt to hundredel fra pallen
Selv om Lund Svindal kjørte bra fredag, ble han ikke beste nordmann. For Kjetil André Aamodt knallet til med fjerde beste tid, 10 hundredel foran Lund Svindal. Aamodt var kun to hundredeler fra tredjeplassen fredag.

Kanadiske Erik Guey kom nærmest Grugger, mens Abbrosi Hoffmann fra Sveits snøt Aamodt for den nederste pallplassen.

Verken Ole Magnus Kulbeck eller Kjetil Jansrud fikk klaff fredag, og havnet langt bak de 30 beste som fikk verdenscuppoeng i Val Gardena fredag.

Lørdag skal det kjøres utfor i Italia. (ANB)

Dagbladet.no fulgte rennet direkte:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling