Aamodt på fjerdeplass i super-G

Kjetil André Aamodt ble nummer fire i verdenscuprennet i super-G i kanadiske Lake Louise. Stephan Eberharter vant igjen.

I dag vant Eberharter super-G, som er 33-åringens favorittdisiplin. I går satte han konkurrentene på plass i utfor. Kjetil André Aamodt ble beste nordmann begge dager med henholdsvis 3. og 4. plass i utfor og super-G. Østerrike fortsatte dominansen i dag. Tre mann blant de fem beste, og enda sterkere 10 blant de 13 beste dagen før, tegner til liten variasjon inneværende sesong.

Klasse for seg

I super-G var Eberharters landsmann Josef Strobl nest best. Han kom til mål 18/100 sekund for sent, mens sveitseren Didier Cuche tok tredjeplassen ytterligere 19/100 bak. Aamodt var 63/100 sekund for sent ute mot Eberharter. Dagen før var Aamodt eneste ikke-østerriker blant de seks beste.

- Vi blir stadig bedre og har noen yngre talenter i bakhånd, men østerrikerne er i en klasse for seg. Alpint er nasjonalsporten der nede, og alle de beste idrettstalentene blir rekruttert til alpinlandslaget deres, sa Kjetil André Aamodt etter den sterke 3. plassen i utforrennet.

Lasse Kjus endte på en godkjent 13. plass, mens Kenneth Sivertsen og Bjarne Solbakken ble nummer 24 og 25. Lasse Paulsen ble 31. mann, og Audun Grønvold kjørte ned til 40. plass.

Tre av fem

Gårsdagens tredjeplass er Aamodts beste plassering i verdenscupen så langt i sesongen. I verdenscupåpningen i Sölden (storslalåm) for over en måned siden ble han nummer fire.

33 år gamle Eberharter har vunnet tre av fem verdenscuprenn i alpint så langt i sesongen. Også storslalåmåpningen på hjemmebane i Sölden for en drøy måned siden vant han. Til sammen har den regjerende OL-mesteren i storslalåm 19 verdenscupseirer i karrieren.

(NTB)