Aamodt på pallen

Kjetil André Aamodt ble nummer to i dagens storslålåmrenn i Adelboden. Andreplassen er Aamodts beste plassering i år.

Bare Hermann Maier var raskere enn Aamodt, som ikke har vært på seierspallen i storslalåm siden rennet i Park City for litt over et år siden.

- Jo, jeg lærte mye av å se konkurrentene på tv før jeg selv skulle kjøre i finaleomgangen, da løypa etter min oppfatning var veldig klønete satt, sa Kjetil André Aamodt.

Han lå på tredjeplass etter førsteomgangen. Da ledet unggutten Benjamin Raich foran «Herminator» Maier, men unggutten Raich, som vant i Flachau søndag, klarte ikke å forsvare førsteplassen sin. Han endte som treer, og det var bare såvidt han slo svensken Fredrik Nyberg.

- Det var deilig å slå Raich, for det har irritert meg at han har slått meg litt for mye den siste tiden, sa Aamodt, som tok tredjeplassen i slalåmrennet i Schladming sist torsdag. Da var det nettopp Raich som vant.

Dramatikk

Etter at storslalåmrennet i Adelboden var utsatt vel halvannen time tirsdag på grunn av tåke, fikk rennet en dramatisk start da det først kom i gang. De tre første startende kjørte ut i målhenget, men Aamodt klarte seg bra da han kom på startnummer fem.

- Jeg synes løypa i første omgang var lettere å kjøre enn den vi fikk i den andre, sa Aamodt. Han var selvsagt veldig godt fornøyd med kjøringen sin, og særlig tilfreds var han med at han ikke ble slått med mer enn 28 hundredeler av Hermann Maier.

- Jeg er nærmere Maier enn jeg har vært på lenge. Nå satser jeg virkelig på å utfordre ham i verdenscupen også, selv om det blir vanskelig så lenge han vinner så mye som han gjør akkurat nå, sa Aamodt.

Bedre

Han nådde et ørlite mål i Adelboden, for etter fjerdeplassen i søndagens renn i Flachau sa han at en plass på seierspallen i den sveitsiske byen sto høyt på ønskelisten. At han klarte det, viser at Aamodt er i ferd med å finne VM-formen for alvor.

- Det er klart VM er viktig, men den beste alpinisten er han som vinner den totale verdenscupen. Det som betyr mest for meg er å være god i alle rennene. Dersom jeg klarer å kjøre gode verdenscuprenn, vil kjøringen i VM bli bra også, slo Aamodt fast på pressekonferansen etter tirsdagens renn.

Han la ikke skjul på at formen begynner å bli bra. Teknisk fungerer det bedre for ham enn det har gjort på lenge, noe ikke minst tredjeplassen fra slalåmrennet i Schladming i forrige uke forteller.

Bra underlag

Underlaget i traseen i Adelboden var isete, og det passet Aamodt helt glimrende.

- Jeg liker meg godt når det er hardt og isete. Derfor håper jeg virkelig vi kan få tilsvarende forhold i Vail, sa han.

Bortsett fra Aamodt var det bare Harald Christian Strand Nilsen som fikk kjøre andreomgangen av de norske deltakerne. Han kjørte to temmelig ordinære omganger og endte på 18. plass. Lasse Paulse n kom seg til mål i førsteomgangen, men hadde en stygg bom underveis og endte på 45. plass. Tom Stiansen og Arnt Georg Kolle kjørte ut.

Lasse Kjus kjørte de to rennene i Schladming og Flachau lørdag og søndag, men valgte å stå over i Adelboden tirsdag. Han sliter fortsatt med forkjølelse, og mente det var bedre å spare seg til helgens renn i Wengen og neste helgs alpinfest i Kitzbühel.

(NTB)