Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aamodt på vei opp

Kitzbühel (NTB-Per-Kristian Eriksen): Kjetil André Aamodt reiste seg etter fredagens fall og kjørte inn til fjerdeplass i Hahnenkammrennet i Kitzbühel. Rennet var en bekreftelse på at toppformen ikke er langt unna. Nå er det bare prikken over i'en som mangler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg føler jeg er i skikkelig angrepsposisjon nå. I dag ble jeg litt for forsiktig på toppen. Dessuten var jeg litt for defensiv over det siste hoppet i målhenget. Løpet var derfor ikke optimalt, men jeg er veldig fornøyd med at det gikk så fort, sa Kjetil André Aamodt til NTB etter rennet.

Han innrømmet at han tenkte på fredagens fall da han nærmet seg det siste hoppet. Angsten satt i bakhodet, men han klarte seg flott.

- I Steilhang kom jeg litt for langt ut, og det tapte jeg tid på. Enkelte steder gjorde tåkedottene det litt vanskelig å se underlaget, men bortsett fra det var løpet mitt greit. At jeg ble nummer fire spiller ingen rolle. Det er bare mellom første- og andreplass forskjellen er stor, sa han.

På hugget

Aamodt er på hugget, og i søndagens slalåmrenn i Kitzbühel kommer han til å kjøre alt hva remmer og tøy kan holde med tanke på å kvalifisere seg for det norske slalåmlaget i Nagano.

- Selv om jeg har et flott utgangspunkt i kombinasjonen her i Kitzbühel, så er det ikke den jeg tenker mest på. Nå gjelder det å kvalifisere meg for OL-slalåmen. Det krever at jeg virkelig kjører på topp i søndagens renn, sa han.

Også pappa Finn Aamodt var fornøyd med kjøringen til Kjetil lørdag.

- Neste år kommer du tilbake hit og vinner, og så kan du kutte ut å kjøre utfor, sa han til sønnen.

Moro igjen

Nå synes Kjetil det er moro å konkurrere igjen. De to utforrennene i Kitzbühel har gitt ham tilbake troen på at han kan vinne.

- Det var virkelig synd at jeg falt fredag, for jeg har sett på video-opptaket av løpet mitt at jeg lå foran Didier Cuche da jeg gikk overende. Uten fallet ville jeg hatt muligheten til det helt store, slo Aamodt fast.

- Også i dag var jeg med. Jeg var ikke mer enn drøye halvsekundet bak Ghedina, og det viser at jeg har muligheten til å vinne, sa han.

Han har kjørt stabilt bra i utfor hele denne sesongen, men i de andre disiplinene har det svingt en del.

- Jeg har ingen god forklaring på det, særlig ikke i super-G, men i tiden fram til OL skal jeg først og fremst trene storslalåm og super-G. Tanken er å droppe utforrennet i Garmisch neste helg, og bare konsentrere meg om super-G-rennet, sa han.

Litt sliten

Aamodt føler seg litt sliten, men han ser ingen dramatikk i det. Fram til OL blir det ikke så mange konkurranser på ham, og da vil det gå raskt å få det nødvendige overskuddet igjen.

- Når jeg ikke kjører renn hele tiden, klarer jeg å bli mer avslappet, så den delen er under kontroll før OL, sa han.

For østerrikerne ble lørdagens utforrenn i Kitzbühel litt av en nedtur. Josef Strobel klarte riktignok tredjeplassen bak Kristian Ghedina og Didier Cuche, men den østerrikske dominansen som har vært vanlig denne sesongen, så man ikke noe til.

- Det er riktig at østerrikerne ikke er så dominerende lenger. En årsak kan være at det er så hard kamp om plassene på laget deres at de rett og slett er i ferd med å gå litt tomme, sa Kjetil André Aamodt.

Kjetil André Aamodt
<B>PÅ RETT VEI:Kjetil André Aamodts fjerdeplass er en bekreftelse på at toppformen ikke er langt unna.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!