Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aamodt puster Kjus i nakken

Kjetil André Aamodt tok dramatisk innpå Lasse Kjus i kampen om verdenscupen sammenlagt etter 2. plassen i slalåm i dag. Nå håper Aamodt at han kan sikre seg krystallkula i morra!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil André Aamodt (27) sov dårlig i natt. Han visste at han måtte komme på pallen hvis han skulle klare å innhente en del av forspranget Kjus ledet med i verdenscupen totalt.

Og han klarte det: Med 80 poeng for dagens andreplass ligger Kjetil nå bare 32 poeng bak Lasse Kjus.

- Nå føler jeg at jeg er i angrep og jeg gleder meg veldig til morgendagen. Men dette her er ikke bra for nervene, fortalte en smilende Aamodt til NRK radio.

Thriller

I morgen blir det en norsk alpinthriller i Sierra Nevada. Hermann Maier fikk ingen verdenscuppoeng lørdag og har umulige 122 poeng å hente inn på Lasse Kjus. Maier endte på en 16.

- Vi tok Maier i år. Det er gøy, og det blir i hvert fall en norsk seier i morgen, sa 27-åringen.

Gjennom årets sesong har Aamodt vært den klart beste storslalåmkjøreren.

- Men Kjus kan kjøre bra, det så vi jo i VM, men det kan bli veldig spennende og moro i morgen, spår Aamodt.

Jevnt

Med dagens 2. plass fikk Kjetil André Aamodt 80 poeng, mens Lasse Kjus bare fikk med seg 20 poeng for sin 13. plass.

Dermed er stillingen som følger:

  • Lasse Kjus: 1429 poeng
  • Aamodt 1397 poeng

    Buraas kjørte ut


    Thomas Stangassinger fra Østerrike vant mennenes slalåmfinale, og han sikret seg samtidig seieren i slalåmcupen. Stangassinger fikk tiden 1.50,44. Aamodt ble nummer to med 1.50,67, mens italieneren Marco Casanova tok tredjeplassen med 1.51,19.

    Ole Kristian Furuset ble nummer sju, Finn-Christian Jagge nummer 10, mens Tom Stiansen og Lasse Kjus endte på henholdsvis 12. og 13. plass. Hans-Petter Buraas kjørte ut i andre omgang.

VENNER OG KONKURRENTER:</B> Lasse Kjus får hard konkurranse av kameraten Kjetil André Aamodt under morgendagens storslalåm.