Aamodt skuffet etter norsk nedtur

TIGNES: Kjetil André Aamodt åpnet årets storslalåm-sesong som beste nordmann søndag. Men niendeplass ga ikke akkurat mersmak. - Vi er spekket med trening og opplevde en tung dag. Men laget kommer sterkere tilbake, fastslo landslagssjef Jan Ove Nystuen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aamodt fosset ned til en sterk andreplass i parallell-slalåm fredag, men maktet ikke å følge opp den gode kjøringen to dager senere.

- Jeg ble for treg og passiv, og fikk ikke skutt nok fart ut av portene. På treningssamlingene har vi konsentrert oss om kortere løyper enn den som møtte oss her. Det virket nok også inn, sa Kjetil Andrh Aamodt etter rennet.

Landslagssjef Jan Ove Nystuen kunne ikke annet enn å være noe skuffet etter innsatsen, men han ser ingen grunn til bekymring.

- Vi har langt høyere målsetninger enn å få fire løpere inn blant de 30 beste i storslalåm. Resultatene indikerer at vi har et godt stykke igjen før vi kan kjempe i toppen i disiplinen. I slalåm tror jeg bildet ser helt annerledes ut, sa Nystuen.

Tidlig advarsel

Aamodt kjørte ned til 10. beste tid etter første omgang, og avanserte en plass etter siste nedkjøring. Lasse Kjus ble nest best av nordmennene som nummer 19, mens Harald Christian Strand Nilsen og Tom Stiansen ble henholdsvis nummer 25 og 27.

Den regjerende sveitsiske verdensmesteren Michael von Grünigen sendte en tidlig advarsel til sine storslalåm-konkurrenter søndag. Uten å vinne noen av omgangene gikk han til topps sammenlagt med jevnt sterk kjøring. 28-åringen ble slått av østerrikerne Hans Knauss i den første og Stefan Eberharter i den andre omgangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer