Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aamodt slipper reaksjon etter ulovlig annonse

Kjetil André Aamodt slipper reaksjoner fra IOK selv om ski- og støvelprodusenten hans mandag rykket inn en ulovlig gratulasjonsannonse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Annonsen ble trykket på en helside i Aftenposten mandag, uten at Aamodt eller noen av de norske lederne var informert om det på forhånd. Rask reaksjon da de fikk vite om annonsen avverget problemer for Aamodt.

- Vi har fått muntlig beskjed fra IOK om at dette ikke vil få noen konsekvenser verken for Kjetil eller for Norges olympiske komité, sa assisterende toppidrettssjef Åsne Havnelid til NTB mandag.

- Juristene i Nordica (utstyrsprodusenten) påtar seg all skyld og bekrefter at Kjetil ikke har kjent til dette. En eventuell reaksjon fra IOKs side vil da bli overfor Nordica, fortsatte hun.

Rask reaksjon

Charteret til Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) forbyr utøvere å delta i reklame eller annen kommersiell sammenheng så lenge lekene varer, og derfor tok den norske OL-ledelsen straks kontakt med IOK da den fikk vite om annonsen.

Ski- og støvelprodusenten ble også bedt om å trekke annonsen. Det ble gjort forsøk på å stoppe den, men i og med at avisen allerede var i trykken viste det seg umulig.

Tilfredshet

- Vi tok umiddelbart kontakt med markedsavdelingen i IOK. Vi har også sendt et skarpt brev til ski- og støvelprodusenten og påpekt det uheldige og ulovlige i annonsen, sa Havnelid, som er nestkommanderende i den norske OL-troppen.

- Tilbakemeldingen fra IOK var tilfredshet med at vi reagerte så raskt og kontant, til og med før avisen var distribuert. Vi fikk høre at vår raske reaksjon til IOK var avgjørende.

Aamodt er, som nevnt, ikke blitt forespurt om annonsen, og han har heller ikke økonomiske interesser i dette.

- Jeg reagerte kraftig da jeg ble kjent med annonsen. Jeg har ikke hatt noen kontakt med ski- og støvelprodusenten min om en slik markedsføring. Det var helt ukjent for meg at annonsen kom på trykk, sa Aamodt.

(NTB)

Hele Norges coronakart