Aamodt slutter i Skøyteforbundet

Går tilbake til Olympiatoppen.

Oslo (ANB): Finn Aamodt har sagt opp jobben som sportssjef i Norges Skøyteforbund og er nå tilbake i Olympiatoppen som konsulent.Samtidig legger Skøyteforbundet toppidrettssatsingen inn under Olympiatoppen.

Toppidrettssjef Jarle Aambø har store forventninger til den nye organiseringen av toppidrettssatsingen i Skøyteforbundet.

– Nytenkning

– Dette blir spennende og representerer en nytenkning vi har forventninger til. Når Skøyteforbundet nå legger sin toppidrettssatsing under Olympiatoppen, er det en ny måte å utvikle samspillet mellom særforbundene og Olympiatoppen på, sier Aambø.

Den nye løsningen til Skøyteforbundet innebærer at landslagstrener Peter Mueller i fremtiden skal rapportere faglig til Olympiatoppen.

Aamodt har de to siste årene vært sportssjef i Norges Skøyteforbund. Han har tidligere vært knyttet til Olympiatoppen i ni år, og kommer nå tilbake blant annet for å videreutvikle arbeidet med unge utøvere.

– Olympiatoppen er inne i en prosess der vi styrker kompetansen i organisasjonen. Vi er glade for å ha Finn tilbake hos oss. Han har en erfaring og et engasjement som er gull verdt for å videreutvikle Olympiatoppen, forteller Aambø.

– Uimotståelig fristelse

DUOEN BLIR TIL ÉN:Finn Aamodt har de to siste årene vært Peter Muellers høyre hånd som sportssjef i Skøyteforbundet. Nå går han over til en ny rolle i Olympiatoppen. Foto: SCANPIX
DUOEN BLIR TIL ÉN:Finn Aamodt har de to siste årene vært Peter Muellers høyre hånd som sportssjef i Skøyteforbundet. Nå går han over til en ny rolle i Olympiatoppen. Foto: SCANPIX Vis mer

Finn Aamodt har de to siste årene vært ansatt som sportssjef i Norges Skøyteforbund, men har den siste tiden vært sykmeldt. Nå gleder han seg til å komme tilbake.

– Det har vært en spennende og givende tid i Skøyteforbundet. Toppidrettssatsingen fremover er nå så godt i gang at det føltes naturlig å trekke seg ut. Olympiatoppen har kommet styrket ut av den utviklingsprosessen som har pågått den siste tiden.

- Derfor var det en uimotståelig fristelse da ledelsen ønsket meg tilbake i teamet, sier Finn Aamodt.


(ANB)