Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aamodt sparer OL-skia

VAL GARDENA (Dagbladet): Kjetil Aamodt er tilbake som utforløper i verdenstoppen med ny treårskontrakt med skifabrikken sin. På tre centimeter kortere utforski enn i fjor kjørte han ned til 3. plass i går. Og fortsatt har han ikke brukt de beste skia. De spares til OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har jo ikke vært noen utforstjerne akkurat. Men nå føler jeg at jeg er i en posisjon der jeg kan vinne i utfor. Bare det er jo deilig, sier Kjetil (30) til Dagbladet.

Han har nå fire pallplasseringer (en seier) på 77 v-cupstarter i utfor. I tillegg OL-sølvet fra Lillehammer i 1994 og VM-bronsen fra Vail i 1999.

Bare i utfor mangler han gull fra OL eller VM.

Det er derfor Kjetil er så glad for at det utvidede samarbeidet med skifabrikken Nordica nå gir uttelling også i Formel 1-disiplinen.

- Skiene mine gikk superbra. Det er veldig flatt her, men samtidig isete. I fjor kjørte jeg på 2.17 meter lange ski. Nå kjører jeg på 2.14. De er mye lettere å svinge på enn fjorårets, sier Kjetil.

Som Lasse Kjus har han justert litt på skoa etter 14. plassen i Val d'Isére sist helg.

- Jeg tok en annen pløse og kom litt lenger fram i skoa. Det var positivt, sier Kjetil.

Godt team

Nordicas rennsjef Hans Krassnitzer forlenget før sesongen kontrakten med Kjetil. For øyeblikket er Kjetil den eneste utforløperen på Nordica i v-cupen.

- Kjetil har tegnet kontrakt med oss ut 2004. Vi har også opsjon for to nye år, sier han.

Skifabrikken jobber nå med rundt 40 par utforski for Kjetil.

- Jeg har ikke testa ski overvettes mye, men mer enn før. Ingeniørene på fabrikken er flinke, og har laget veldig bra ski. Får håpe det holder ut sesongen, sier Kjetil.

Fabrikkens testsjef Thomas Rinn, den tidligere østerrikske storløperen Patrick Wirth og den kvinnelige testkjøreren Claudia Ditrich jobber kontinuerlig for å finne de beste skia for Kjetil.

- Under OL forventes det harde og isete forhold, samt kulde som her (minus ti grader). OL-skia til Kjetil står fortsatt i skistallen. Testsjefen mener at han har to par ski som vil gå godt der. Men det er et problem at løypene nå før jul har vært så harde og isete. Da må vi være forsiktige, og spare de beste skia. OL er tross alt hovedmålet, sier Krassnitzer.

Sus og dus

For Kjetil ga sjetteplassen fredag og tredjeplassen i går trygghet og sjøltillit.

- Akkurat nå virker det som om det er slalåm og utfor jeg kjører best. Tidligere i karrieren var det super-G og storslalåm, men nå er det ytterpunktene jeg presterer best i. Men jeg kommer til å kjøre alle disipliner resten av karrieren, sier han.

Aamodt vet av erfaring hva det betyr for resultatene når utstyr og løper finner tonen.

- Jeg føler at jeg må være dus med ting for at jeg skal klare å være aggressiv. Det forsterker seg veldig når formen ikke er der. Da blir jeg passiv i hodet, og resultatene elendige, sier han.

I går så han seg ikke tilbake i det hele tatt.

- Det er gøy å lykkes.

OL-FORMEN I ANMARSJ: Kjetil Aamodt (t.h.) er fornøyd etter gårsdagens tredjeplass. Også Lasse Kjus viste oppløftende takter i går.Foto: ARNT E. FOLVIK
Hele Norges coronakart