Aamodt tok verdenscupen

Med smoking, hvis skjorte og tversoversløyfe under startnummeret gikk gentlemannen Finn Christian Jagge i mål i verdenscupen. Kjetil André Aamodt sikret seg verdenscupseieren etter sjetteplass i dag.

Ole Kristian Furuseth vant dagens renn, og sørget for en norsk festdag uten sidestykke i Bormio.

Finn Christian Jagge avsluttet karrieren bokstavelig talt med å gå. Etter å ha kruset gjennom andreomgangen i Bormio, stoppet han et par meter før målstreken, tok av seg skiene og spaserte over mållinjen. Da var en 16 år lang karriere definitivt over.

- Jeg hadde lyst til å gjøre noe gøy i det aller siste rennet mitt, så dette med smokingen var noe jeg hadde planlagt en stund, sa Finn Christian Jagge til NTB.

Ole Christian Furuseth tok seieren, og rykket opp på andreplassen i slalåmcupen. Men mest oppmerksomhet fikk likevel Kjetil André Aamodt.

- Jeg lå rett ut i hele går, og da hadde jeg så enorme smerter at jeg ikke kunne reise meg. Det var på oppvarmingen før storslalåmen at det plutselig hogg til i ryggen. Aldri har jeg hatt det så vondt tidligere, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg virkelig var redd at det var noe alvorlig galt fatt, sa Kjetil André Aamodt til NTB.

Han innrømmet etter slalåmfinalen at han hadde tatt det litt forsiktig i andreomgangen for ikke å risikere verken seieren i slalåmcupen eller helsa, men likevel fikk han problemer, og det var vel i grunnen bare med et nødskrik at han kom seg til mål.

- De første ti portene i første omgang kjente jeg godt smertene i ryggen, men da jeg kom ut på flaten gikk det bedre. I andreomgangen var underlaget blitt litt bløtere, og da hadde jeg ikke problemer i det hele tatt, sa han. Men han kjørte med tre forskjellige belter for å holde smertene i ryggen i sjakk, sier han.

Hans Petter Buraas endte på 4. plass i slalåm-finalen.

SEIERSKYSS: Kjetil André Aamodt kysser trofeet, beviset på at han har vunnet slalåmcupen.