Aamodt tok VM-sølv

ST. ANTON/OSLO (Dagbladet.no) Kjetil Aamodt ledet etter første omgang, men i finaleomgangen ble sveitseren Michael von Gruenigen for sterk. Aamodt tok sølv, Lasse Kjus ble nummer sju.

Aamodt tok sin 15. mesterskapsmedalje, men tapte kampen om VM-gullet mot sveitseren Michael von Grüenigen. Sveitseren lå på delt fjerdeplass med Hermann Maier etter førsteomgang - 36 hundredeler bak Aamodt. Etter finaleomgangen var Von Gruenigen 35 hundredeler foran Aamodt.

- Jeg trodde ikke at det skulle holde. Det var mye rot. Jeg var nok heldig med hundredelene, sier Aamodt til TV2 etter sølvløpet.

Franske Frederic Covili tok bronse. Covili var bare tre hundreldeler bak Aamodt.

- Jeg gjorde ingen store brølere i dag, men var kanskje litt passiv, sier Aamodt som tror gullmedaljen fra kombinasjonen gjorde det lettere å prestere i dag.

- Det ga meg god selvtillit. Jeg var mye mer avslappet i dag enn jeg var før kombinasjonen.

Lasse Kjus kjørte en god andreomgang og kjørte seg opp fra 15. plass til sjuendeplass. Kjus sliter fortstsatt med luftveisproblemer og var sånn passe fornøyd med innsatsen.

- Det går litt tungt. Jeg sliter med å kjøre med bevegelse, sier Kjus til TV2.

Hermann Maier ble nummer fire og var skuffet etter løpet.

- Hvis jeg ikke vinner spiller det ingen rolle om det blir sølv eller bronse. Det er gullet som teller, sa Maier.

Trykk reload/oppdater for siste endringer:Kjetil Aamodt er på jakt etter sitt andre VM-gull i St. Anton. Aamodt leder 1. omgang 21 hundredeler foran østerrikeren Christoph Gruber. Favorittene Hermann Maier og Michael von Grueningen ligger på delt fjerdeplass 36 hundredeler bak nordmannen.- Det gikk helt greit, men jeg trodde ikke jeg var foran, sier Aamodt til TV2 etter kanonløpet.Før andreomgang er det jevnt i toppen. Bare 1,01 sekund skiller fra Aamodt på første til Paul Accola på 11. plass.- Jeg har faktisk litt å gå på, men det er veldig tett så det gjelder å gi på i andreomgang, sier Aamodt.En småsjuk Lasse Kjus ligger på 15. plass - 1,41 bak lagkameraten. Landslagslege Ola Rønsen var før start usikker på om Kjus kunne gjennomføre to omganger. Nå er det klart at Lasse starter også i finaleomgangen.- Det tar på å kjøre en omgang, men Lasse forbereder seg på å starte også i andreomgang, sier Rønsen til Dagbladet.no etter førsteomgang.

Startlista:1 SCHLOPY, Erik USA

2 VON GRUENIGEN, Michael SUI

3 MAIER, Hermann AUT

4 KJUS, Lasse NOR

5 RAICH, Benjamin AUT

6 SCHILCHEGGER, Heinz AUT

7 BUECHEL, Marco LIE

8 COVILI, Frederic FRA

9 AAMODT, Kjetil Andre NOR

10 CUCHE, Didier SUI

11 ACCOLA, Paul SUI

12 CHENAL, Joel FRA

13 GRUBER, Christoph AUT

14 UOTILA, Sami FIN

15 KAELIN, Urs SUI

16 KUNC, Mitja SLO

17 RAHLVES, Daron USA

18 MILLET, Vincent FRA

19 BLARDONE, Massimiliano l T

20 HOLZER. Patri'k l T

21 SIVERTSEN, Kenneth NOR
22 SOLBAKKEN, Bjarne NOR

23 ROBERTO, Alessandro l T

24 PICCARD, Jeff FRA

25 KOBLAR, Jernej SLO

26 PAULSEN. Lasse NOR

27 PAVLOVCIC. Uros SLO

28 GRANDI. Thomas CAN

29 SIMONCELLI, Davide l T

30 REBERSAK, Jernej SLO

31 PUCKETT, P Casey USA

32 BERGENDAHL, Chariie SW

33 PALANDER, Kalle FIN

34 ROY, Jean-Philippe CAN

35 VOGT, Achim LIE

36 ECKERT, Flori GER

37 GANAHL, Markus LIE

38 SIMARI BIRKNER, Cristian Javicr ARG

39 BRANCH, Craig AUS

40 WALL, Bradley AUS

41 FILISCHKIN, Andrej HUS

42 BECIRBECOVIC, Enis BIH

43 CHESTAKOV, Pavel RUS

44 ZAHROBSKY, Petr CZE

45 BJOERGVINSSON, Bjoergvin ISL

46 HUR, Seunq Wook KOR

47 HAYER, Stanley CZE

48 ZAKOURIL, Borek CZE

49 BEAR, AJ AUS

50 LAMPERT. Martin LIE- LASSE KJØRERST. ANTON/OSLO: Lasse Kjus er fortsatt sjuk, men kjører VM-storslalåmen.Før start i dag var Lasse i gang med besiktigelsen av storslalåmløypa, og pressetalsmann Lars O. Bjørnland regnet med at Kjuser'n ville starte.Den endelige bekreftelsen kommer fra alpinlege Ola Rønsen, som imidlertid legger inn forbehold mot at Kjus kjører hele VM-rennet.- Han kjører første omgang, men hvis det går dårlig må vi vurdere om han skal fortsette, sier Rønsen til Dagbladet.no.Lasse Kjus er fortsatt ikke friskere enn at han må en tur innom legen etter målpassering i 1. omgang.- Vi tar en sjekk på ham, sier Rønsen.I går trakk Kjus seg etter en innkjøringstur i utforløypa i går. Kjus hanglet hele forrige uke, og ble satt på antibiotika etter både virus- og bakerieinfeksjoner.- Det er ikke stor endring i helsestilstanden hans. Men hvis det er noe, er det til det positive, sier Rønsen.Dagens renn er Kjus' siste sjanse til VM-medalje i St. Anton. Siggerud-gutten ble vraket til slalåmlaget som kjører lørdag.Hermann Maier er hjemmefavoritt i dag, men får trolig tøff kamp av sveitsiske Michael von Grueningen - og kanskje kombi-gullgutt Kjetil Aamodt.