Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aamodt tror fjorårets seiersrekord står for fall

- Svindal, Jansrud og Kristoffersen kan vinne alt de stiller opp i.

I KANONSLAG: Kjetil André Aamodt har latt seg imponere av det Svindal og co. har oppnådd så langt denne sesongen. OL-vinneren tror fjorårets seiersrekord står for fall.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
I KANONSLAG: Kjetil André Aamodt har latt seg imponere av det Svindal og co. har oppnådd så langt denne sesongen. OL-vinneren tror fjorårets seiersrekord står for fall. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Kjetil André Aamodt har latt seg imponere av det Svindal og co. har oppnådd så langt denne sesongen. OL-vinneren tror fjorårets seiersrekord står for fall.

- I fjor klarte de norske alpinistene å sette ny rekord i antall verdenscupseirer (10) uten at Svindal var med. I år tegner det så bra at den rekorden kan bli slått, for det er ingen tvil om at Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen kan vinne alt de stiller opp i, sier Aamodt til NTB.

Før jul skal det kjøres to fartsrenn i Val Gardena, to storslalåmrenn, hvorav ett er parallellrenn, i Alta Badia og ett slalåmrenn i Madonna di Campiglio.

I alle bakkene bortsett fra Alta Badia har det vært norske seirer tidligere. Aamodt tror Henrik Kristoffersen kan gjøre noe med det i år.

- Jeg er overbevist om at Kristoffersen kommer til å bryte den forbannelsen som har hvilt over norske alpinister i Alta Badia. Han blir den første nordmannen, ikke bare til å klatre opp på seierspallen der, men å klatre helt til topps, mener Aamodt.

Høye forventninger Av de åtte verdenscuprennene de mannlige alpinistene har kjørt denne sesongen, har «The Attacking Vikings» vunnet fire. Svindal tok tre strake seirer i Lake Louise og Beaver Creek, mens Henrik Kristoffersen vant slalåmrennet i Val d'Isere søndag.

- Jeg har høye forventninger til rennene i Val Gardena fredag og lørdag, for både Svindal og Jansrud er i god form. De har ligget i Val Gardena og forberedt seg, så alt tyder på at de skal være med å kjempe i teten, sier verdenscupsjef Christian Mitter til NTB.

Også Kjetil André Aamodt har troen.

- Det er lite snø i Val Gardena, og det kan være en fordel for våre løpere, sier han. Aamodt legger til at han mener de norske sjansene er best i super-G, men med stang-inn kan det fort gå veien i utfor også, selv om Steven Nyman har vunnet i den forholdsvis enkle traseen tre ganger.

Aamodt venter også på at Jansrud skal slå til for fullt.

- Han hadde litt mer vondt i ryggen inn mot sesongen enn han har hatt tidligere. Men han har også kjørt veldig godt i noen renn og i enkelte partier av rennene. Bare han får orden på utstyret sitt, er han tilbake på topp, mener Aamodt.

Optimist Det er all grunn til å være optimistiske på de norske løpernes vegne både når det gjelder fartsrennene i Val Gardena og teknikerrennene i Alta Badia og Madonna.

- De siste årene har jo Svindal nærmest hatt klippekort på å vinne super-G-rennet i Val Gardena. Får også Jansrud ting til å klaffe, blir de to farlige. De er verdens beste, fordi de trener best av alle og har den riktige dynamikken, sier Aamodt.

Han tror ikke at Jansrud er så langt unna toppen av seierspallen heller. - For Jansrud har det vært litt stang ut til nå, sier mesterskapskjøreren framfor noen.

Etter to renn i Alta Badia er det kveldsrenn i slalåm i Madonna. Der kjørte Henrik Kristoffersen inn til fjerdeplassen i fjor, etter å ha vært den beste i finaleomgangen. Med to gode omganger er han med i seierskampen i år, og han stilte alle til veggs i Val d'Isere søndag. Det kan unggutten fort gjøre igjen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media