Aamodt usikker på framtida

Bestemmer seg til høsten om det blir en ny sesong.

- Jeg kommer til å starte forberedelsene til OL-sesongen med en gang denne sesongen er over, men dersom jeg merker at kroppen sier stopp i forhold til den treningen som kreves, er jeg liten lysten på å kjøre en sesong til på dette nivået.

- Jeg har ikke noe behov for å satse livet for 20. plasser i verdenscupen, sa Kjetil André Aamodt til NTB etter fredagens utfortrening i Kvitfjell. Han kjørte inn til 36. plassen og var ikke i nærheten av de aller beste.

- Det er ei veldig lett løype her, og det gjelder ikke å gjøre feil for å henge med. På de første treningene her har jeg ligget rundt nummer 16 og 17. I dag ender jeg lenger bak, så det lover ikke så bra for rennet lørdag, sa Aamodt etter den siste utfortreningen.

- Jeg tror ikke på mirakler. Derfor er det vel grunn til å regne med at kjøringen min kommer til å bli som den har vært i verdenscupen tidligere i år, sa Aamodt.

Trene maksimalt

Når sesongen er over neste helg, i hvert fall den internasjonale delen, er Aamodt «keen» på å starte treningen med en gang. Han er innstilt på å trene maksimalt av det han tåler, og håpet er at kroppen holder.

Han sier at han visst inneværende sesong ikke kunne bli spesielt bra for hans del etter ankelbruddet for halvannet år siden. I oppkjøringen til denne sesongen måtte han gjennom en operasjon i mai måned i fjor.

- Denne sesongen hadde jeg nærmest avskrevet, men jeg vil vel si at det er gått bedre enn ventet, sa Aamodt i målområdet i Kvitfjell fredag ettermiddag.

Han er innstilt på å kjøre videre og ta med seg OL i Torino, men helt avgjort er det ikke.

- Selvsagt har jeg lyst til å avslutte karrieren på en skikkelig måte. Derfor ønsker jeg å kjøre videre. Det er utgangspunktet mitt, sa Aamodt.

- Hva blir den store utfordringen din i tiden som kommer?

- Uten tvil å holde meg skadefri og å få beina til å gå bra, svarte veteranen, som kjører sitt aller siste utforrenn i Kvitfjell lørdag. Det kommer av at Kvitfjell ikke er på terminlisten for neste år, og i 2007 kjører ikke Aamodt lenger. OL-sesongen neste år blir hans siste.

Kernen raskest

Sveitseren Bruno Kernen var raskest på den siste utfortreningen på Kvitfjell fredag. Han kjørte inn til 1.32,35 i den sterkt forkortede traseen. Løperne ble sendt ut fra kvinnestarten på grunn av dårlig sikt og snø i lufta.

Italias Stefan Johann Thanei og Fritz Strobl endte på annen- og tredjeplass, mens Aksel Lund Svindal var best av de norske på 20. plass. Det gir ikke grunnlag for å vente altfor mye av nordmennene i rennet lørdag.

Lasse Kjus kjørte inn til 25. plassen, mens Aamodt altså ble nummer 36 og Bjarne Solbakken nummer 48. Han hadde bare fire løpere bak seg på resultatlisten i tillegg til de fire som aldri kom til mål.

(©NTB)

USIKKER: Kjetil André Aamodt vet ikke om han kommer til å fortsette som proffalpinist.