Aamodt vant kombinasjonen

Kjetil André Aamodt slo til med en overraskende god slalåmomgang i dag. Han endte på 7. plass og tok seieren i kombinasjonen.

- Helgen ble bra likevel. Det var en veldig opptur med bra slalåminnsats i dag. Jeg er overrasket over at det skulle gå så bra i slalåm, for jeg var veldig skuffet etter de to utforrennene her, sa Kjetil André Aamodt til NTB.

Etter gårsdagens utforrenn var han ikke veldig høy i hatten, og da hevdet han at helgen kunne bli nesten tragisk, hvis han misset kombinasjonen på grunn av svak slalåmkjøring. De utsagnene gjorde han selv kraftig til skamme.

Italieneren Giorgio Rocca vant slalåmrennet foran overraskelsen fra Japan, Akira Sasaki. Fra startnummer 65 feide han inn til 2. plassen og henviste den kanskje største favoritten, Ivica Kostelic, til 3. plass.

Hans Petter Buraas på 5. plass ble best av de norske, men av de ni nordmennene som startet i rennet, var det bare tre som kvalifiserte seg til finaleomgangen.

Tom Stiansen, Harald Christian Strand Nilsen, Andreas Nilsen og Aksel Lund Svindal kjørte ut i første omgang, mens Kjetil Jansrud og Lasse Kjus ikke kom blant de 30 beste. Kjus fikk likevel starte i finaleomgangen på grunn av kombinasjonen, der han tok tredjeplass.

Ga gass

- I 2. omgangen i slalåm i dag bommet jeg litt på toppen, men jeg klarte å gi bra med gass inn mot mål. Likevel var jeg overrasket da jeg så tiden min, for jeg følte vel ikke at jeg hadde gjort noe veldig godt løp, sa Aamodt.

Men løpet var godt nok til å vinne kombinasjonen, og det var det viktigste for Aamodt søndag. Han slo Bode Miller, som lå foran ham etter utforrennet. Seieren ga Aamodt 250.000 kroner i premie.

- Nå føler at jeg er i nærheten av å kunne heve meg i alle øvelsene under VM. Tidligere har jeg ikke hatt noe håp i slalåm, men 7. plassen her i dag forandrer litt på det også, sa Kjetil til NTB.

Etter søndagens renn og premieutdeling i Wengen reiste han rett til Kitzbühel sammen med resten av laget. Der blir det et par dager med trening før treningskjøringen i utfor starter onsdag.

Fin i beina

- Selv etter fire lange og harde gjennomkjøringer i den lange utfortraseen her i Wengen føler jeg meg lett og fin i beina. Formen er det heller ikke noe å klage på, så jeg mener jeg er der jeg skal være i forhold til VM, sa Aamodt.

Og det beste av alt er at han føler han har mer å gå på.

- Jeg trenger litt fred og ro til å trene før vi reiser til St. Moritz. Får jeg til det, kan jeg nok bli enda et lite hakk bedre, sa Aamodt søndag.

Og etter at slalåmrennet i Schladming er over neste tirsdag, starter ikke VM før søndag. Da får Aamodt den tiden han trenger til å finpusse formen skikkelig.

Som alle andre i Wengen søndag var også Aamodt imponert over japaneren Sasaki, som kom fra det store intet og kjørte seg rett inn på seierspallen. I finaleomgangen hadde han suverent beste om gangstid.

- Han kjørte helt rått, og det er kjempemoro at det kommer nye fjes opp i toppen, sa Kjetil André Aamodt.

(NTB-Per-Kristian Eriksen):

OPPTUR: Kjetil André Aamodt var godt fornøyd etter helgas renn.