- Aamodt ved godt mot

Kjetil Andre Aamodt får sesongen spolert av et stygt fall under trening i dag.

Den norske alpinstjernen Kjetil Andre Aamodt falt stygt under trening i Østerrike i dag. Han trente storslalåm ved vintersportsstedet Sölden, der verdenscupen starter til helga.

Fartstrener Marius Arnesen var på stedet da det skjedde og forteller på telefon til Dagbladet.no:

- Det skjedde under storslalåmtrening, Kjetil hektet i en port. Det var ikke spesielt stor fart, han hadde nok litt uflaks.

Like før klokka halv seks i ettermiddag startet professor Wolfgang Hackl ved universitetssykehuset i Innsbruck operasjonen av Aamodt.

Nordmannen er ved godt mot etter operasjonen, sier Hackl til NTB.

- Jeg opererte i rundt en time. Det er ingen alvorlig skade. Jeg satte inn to skruer i ankelen, sa Hackl til NTB på universitetssykehuset i Innsbruck etter operasjonen.

Operasjonen ble utført med lokalbedøvelse. Hackl viser til at det vil bli arrangert en pressekonferanse på sykehuset i morgen formiddag.

- Vond følelse

- Operasjonen skal ta en halvtimes tid. Vi får snakke med Kjetil seinere i kveld, sier treneren.

Pappa Finn Aamodt er hjemme i Norge og fikk meldingen fra Østerrike.

- Jeg fikk en vond følelse da jeg hørte om det, men det er ikke end of the world. Det er mange som har det mer verre enn Kjetil, selv om dette er kjedelig, sier Finn Aamodt til Dagbladet.no.

Ute i flere måneder

Nyhetsbyrået AP melder at ulykken skjedde på Rettenbachferner-breen. Aamodt ble fraktet til universitetssykehuset i Innsbruck med helikopter.

- Hvis bruddet er pent og det gror bra, kan han være tilbake om to-tre måneder. Kanskje han er i gang i januar eller februar, sier Finn Aamodt.

HEKTET: Kjetil Andre Aamodt hektet i en port og falt stygt under storslalåmtrening i Sölden i dag.
BRUDD: Aamodt ble hentet med helikopter og fraktet til universitetsklinikken i Innsbruck. Der opereres ankelbruddet i kveld.