NY DELTAKELSE: Bildet viser en mottakelse på Slottet for ledere og utøvere som deltok under OL og Paralympics i Beijing.
Roger Aandalen hilser på dronning Sonja. Nå skal han delta i OL for sjette gang.  Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX  POOL
NY DELTAKELSE: Bildet viser en mottakelse på Slottet for ledere og utøvere som deltok under OL og Paralympics i Beijing. Roger Aandalen hilser på dronning Sonja. Nå skal han delta i OL for sjette gang.  Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX POOLVis mer

Aandalen får likevel delta i Paralympics: - Opplevde det som uvirkelig å bli tatt ut

Det blir 51-åringens sjette paralympiske leker.

Roger Aandalen får likevel delta i Paralympics i Rio de Janeiro neste måned.

- Roger opplevde det som helt uvirkelig å bli tatt ut. Han er så tent på å revansjere 22.-plassen fra VM tidligere i vår, som bidro til at han opprinnelig ikke var uttatt, sier Norges hovedleder Cato Zahl Pedersen i en pressemelding.

Det internasjonale bocciaforbundet har invitert Aandalen til å delta. Bakgrunnen er at det har dukket opp en ledig plass, og Aandalen var best rangert av utøverne som ikke allerede var klare for Paralympics.

- Jeg er så glad på Rogers vegne. Paralympics i Rio skulle være hans siste mesterskap, og han ble så skuffet da han mislyktes i VM. Nå får han likevel mulighet til å forsvare bronsemedaljen fra London i 2012, sier Pedersen.

Aandalen, som representerer Oslo Handicapidrettslag, har tidligere deltatt i fem paralympiske sommerleker. To ganger har han kommet hjem med medalje.

Under Paralympics i Aten i 2004 ble det sølv etter at han tapte 1-2 for João Fernandes i finalen. I London åtte år senere ble det som nevnt bronse.

Paralympics i Rio de Janeiro avvikles i tiden 7. til 18. september.

(NTB)