Aanes i retten i april

Den dopingdømte bryteren Fritz Aanes (22) får saken sin opp i den internasjonale voldgiftsretten for idrettssaker (CAS) i Lausanne 3. april.

Aanes-advokat Are Johnsen er fornøyd med at saken kommer opp såpass raskt og mener det kan bety at hans klient vil rekke bryte-EM i Tyrkia i mai.

Johnsen er nemlig overbevist om at CAS vil oppheve den to år lange utestengelsesdommen Fritz Aanes ble ilagt av Det internasjonale bryteforbundet (FILA) etter å ha avgitt positiv dopingprøve på det anabole steroidet nandrolon i OL.

Seinere er det påvist at kosttilskuddet Aanes har brukt - Pyrovate - inneholder prestoffer av nandrolon.

Kan ikke anke

Voldgiftssaken skal avgjøres av tre dommere - med den norske høyesterettsadvokaten Odd Seim Haugen som medlem.

- For første gang vil vi få en skikkelig gjennomgang av denne saken. I FILA ga de Fritz strengeste straff uten engang å ha sett på saken, sier Are Johnsen til Dagbladet.

Han forbereder i disse dager en lang vitneliste, som må inngis innen 16. mars.

- Vi skal få fram alle sider av denne saken. Blant annet skal det norske og svenske støtteapparatet bli kjørt på hvorfor de ga grønt lys for at Fritz kunne bruke dette kosttilskuddet, sier Are Johnsen.

Venter på Norge

Selv om Fritz Aanes skulle bli frikjent i CAS, kan 22-åringen oppleve å bli utestengt likevel - om han blir dømt av Norges Idrettsforbund.

NIFs uavhengige Ekspertgruppe anti-doping har ennå ikke avgjort om bryteren skal anmeldes til NIFs domsutvalg.

Den strengeste straffen er den som vil gjelde, i henhold til NIFs egne regler.

- Vi kan leve med inntil seks måneders straff for uaktsomhet, selv om vi mener han ikke har gjort noe galt i det hele tatt, sier Are Johnsen.

Da vil Fritz Aanes rekke bryte-EM.

<B>HÅPER:</B> Fritz Aanes kan rekke bryte-EM i Tyrkia i mai. - Vi kan leve med inntil seks måneders straff for uaktsomhet, sier hans advokat Are Johnsen.