Aanes skadd i rideulykke

OL-klare Fritz Aanes (25) skulle koble av med en liten ridetur under treningsleir i Polen. Det endte med at han ble kastet av hesteryggen og skadet albuen.

Bryteren mister to uker med verdifull OL-oppkjøring etter ulykken, som skjedde i den polske byen Gizyco mandag kveld.

- Jeg har aldri vært så redd. Hesten fikk panikk og gikk opp på to bein. Jeg ble kastet flere meter gjennom lufta og har en hoven albue. Det er bare flaks at dette ikke endte enda verre, sier Aanes til Dagbladet.

Smertestillende

Fritz Aanes hadde ridd bare én gang tidligere, men takket ja til å slå følge med tre svenske brytere som skulle koble av med litt riding. En kvinnelig instruktør var med på turen, men også hun ble offer for et kraftig spark da hesten løp løpsk med Aanes på ryggen.

- Da torde hun ikke gjøre noe mer, og trakk seg unna. Deretter var hesten svært opptatt av å få meg av. Jeg tror den ble redd da den ikke fant de tre andre hestene som svenskene red på, sier Fritz Aanes.

Han har spist sterke smertestillende tabletter de siste dagene, og avbryter treningsleiren tidligere enn planlagt for å komme seg hjem til Norge.

- Aldri mer hest

- Jeg har ingen ting i Polen å gjøre nå, derfor reiser jeg hjem søndag. Dette passet veldig dårlig i oppkjøringsperioden, men forhåpentligvis er jeg tilbake på brytematta i løpet av et par uker.

Ved påsketider fikk han også et treningsavbrekk på grunn av et brukket ribbein. Likevel føler Aanes at han fortsatt har bra med tid på å prikke inn OL-formen.

- Én ting er å pådra seg skade på matta. Å skade seg på en hest er flaut. Jeg skal aldri mer vise meg i nærheten av en hest, sier Fritz Aanes til Dagbladet.

DÅRLIG OPPLADING: Bryteren Fritz Aanes må avbryte treningen etter å ha blitt skadd under en ridetur. -<wbr> Dette passet veldig dårlig, sier Aanes til Dagbladet.