Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aanes tapte semifinalen

Fritz Aanes tapte semifinalen i OL i natt. Mellom kl. 08 og 09 norsk tid bryter 22-åringen likevel for medalje. - Akkurat nå er jeg skuffa, men vi får se etter bronsefinalen, sier Fritz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aanes møtte ungareren Istvan Sandor Bardosi i semifinalen i 85-kilosklassen i natt. Nordmannen brøt i blått og lot Bardois ta ledelsen 0-1 etter første perioden. Nordmannen var uheldig og lot ungareren dytte ham ut av ringen.

Etter hvilen ble Fritz sendt ned i matta på grunn av passivitet. Bardois rullet nordmannen og ledet 0-3. Frits synes det var tvilsomme poeng.

- Jeg mener han var under lårene mine, sier Fritz.

Så plukket Fritz ungareren opp og prøvde å rulle han helt rundt. Men det gikk bare halveis - og ga bare ett poeng: 1-3. - Hadde jeg fått han rundt hadde jeg tatt ham, sier Fritz.

Men Bardois slapp også unna neste grep og fikk et fluktpoeng. Dermed tapte Fritz 1-4.

- Jeg har ingenting å skylde på, han var bedre enn meg, sier Fritz til Dagbladet.no.

Forrige gang gutta møttes på matta i januar var det Aanes som stakk av med seiren.

- Det er små marginer. Jeg fikk han ikke på knærne før først på slutten. Og jeg hadde krefter igjen, sier han.

Etter seieren i kvartfinalen sa Aanes til Dagbladet.no at «det bare er medalje som teller». Derfor venter han spent på bronsefinalen mot georgiske Mukhran Vakhtangadze. Runden på matta begynner kl. 08 norsk tid, men trolig tar det en stund før Fritz slipper til i bronsefinalen.

- Nå skal jeg spise, drikke og slappe av, sier Fritz.