Aanes utestengt ut året

I dag falt dopingdommen mot Fritz Aanes i Idrettens voldgiftsrett i Lausanne. Bryteren utestenges i 15 måneder. - En trøkk i trynet, sier Aanes til Dagbladet.no.

Fritz Aanes (22) ble av det internasjonale bryterforbundet (FILA) dømt til to års utestengelse etter å ha avgitt positiv dopingprøve på det anabole steroidet nandrolon i Sydney-OL.

I dag ble straffen redusert til 15 måneder av Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne. Likevel er bryteren utstengt fram til 26. desember og mister dermed VM.

- Det var litt drøyt, en skikkelig trøkk i trynet. Nå får jeg bare komme tilbake og knuse de andre, sier Aanes.

Aanes' advokat Are Johnsen er også skuffet.

- Det er en streng straff, vi håpet på frifinnelse. Men straffen er nesten halvert, og vi kan ikke gjøre noe annet å ta dommen til etteretning, sier Johnsen.

Aanes kommer ikke til å gå til sivilt søksmål etter dommen. Han har hele tida hevdet sin uskyld etter å ha fått i seg ulovlige midler via kosttilskudd.

- Det går for mye tid, selv om jeg har blitt behandlet som en dritt. Jeg får heller komme tilbake skikkelig neste sesong, sier Aanes.

Bryteren er innstilt til seks måneders utestengelse når NIFs domsutvalg samles 14. juni. CAS' straff blir uansett gjeldende.

- NIFs regler sier at den strengeste straffen gjelder, sier advokaten.

<B>TAPTE BRONSEN:</B> Her taper Fritz Aanes OL-bronsen til Georgias Mukhran Vakhtangadze. Seinere testet nordmannen positivt.