Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aarøy: - Aalesund har større potensial enn Molde

AaFK-heltene tør ikke tenke på hvordan byen blir i natt.

REDDET STRAFFEKONK: Hva kunne vært mer passende enn at lokalgutten Tor Hogne Aarøy stanget inn 2-2-målet fem minutter før ekstraomgangene var omme. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
REDDET STRAFFEKONK: Hva kunne vært mer passende enn at lokalgutten Tor Hogne Aarøy stanget inn 2-2-målet fem minutter før ekstraomgangene var omme. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

|||Aalesund - Molde 2-2 (7-6 etter straffer)

ULLEVAAL (Dagbladet): De eneste trofeene av en viss betydning Aalesund Fotballklubb hadde vunnet før i dag, var to NM-pokaler med juniorlaget

Lokalgutten Tor Hogne Aarøy — som er AaFK-patriet av hele sitt hjerte — var sterkt medvirkende da klubben slo Molde på straffer og vant sin første cupfinale noensinne.
 

Fyrtårnet på to meter og fire centimeter kom inn like etter at Mame Biram Diouf hadde sendt Molde i ledelsen i ekstraomgangene, og headet inn utlikningsmålet bare fem minutter før slutt.  

- Jeg hadde varmet opp jævla lenge, gliser Aarøy.  

- Dette er virkelig stort. Jeg trenger tid for å la det synke inn. 

 - Er det dette du har drømt om?  

- Jeg har knapt våget å drømme om dette, sier han til Dagbladet. 

Kom inn sent

2-2-målet reddet straffekonk for Aalesund, der samtlige fem AaFK-spillerne gjorde jobben sin og scoret. José Mota bommet for Molde.

Men uten Aarøy kunne det fort vært Molde som hadde jublet vilt i kveld.  

- Vi fikk et mål imot tidlig i ekstraomgangene, men så setter vi innpå to friske mann (Aarøy og Phillips, journ.anm). Molde hadde ingen, og flere av dem slet med krampe, sier han.  

- Ved 2-2-målet gikk vel innlegget fra Ville Jalasto via en Molde-spiller og gikk høyt til værs. Jeg ventet på at den skulle dale ned på hodet mitt. Det føltes som en evighet, smiler Aarøy. 

Kristoffer Paulsen Vatshaug forsøkte å komme til unnsetning, men hadde ikke sjanse til å stoppe AaFK-fyrtårnet.  

- Han prellet bare av, sier Aarøy.  

BALLEN SKULLE INN: -Jeg ventet på at den skulle dale ned på hodet mitt. Det føltes som en evighet, smiler Aarøy. 

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
BALLEN SKULLE INN: -Jeg ventet på at den skulle dale ned på hodet mitt. Det føltes som en evighet, smiler Aarøy. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Han er mektig imponert over måten laget hans slo tilbake, både da Molde ledet 1-0 og 2-1.

- Vi var best med 10 mann

Selv da Fredrik Carlsen ble utvist fem minutter etter pause virket AaFK bare å vokse på det.  

- Vi var bedre enn Molde med 10 mann, mange spillere leverte en veldig god kamp. Og husk at vi møter et veldig bra Molde-lag, som har spilt fantastisk fotball i år. Men Ålesund har større potensial enn Molde. Byen er større og vi har mer tilgang på sponsorer, sier Aarøy til Dagbladet.  

For en by som er sulteforet på suksess kommer det selvsagt til å bli ville tilstander når Aafk ankommer Vigra flyplass 22.30 i kveld.   Det er 105 år siden bybrannen i Ålesund, der 10 000 mennesker ble hjemløse. Sånn går det forhåpentligvis ikke i natt, men Aarøy vet det vil bli sydlandske tilstander.  

- Du skal ikke se bort fra at det brenner igjen. Jeg tør nesten ikke tenke på hvordan det blir på byen i natt.  

Den holdningen deler også Kjetil Rekdal, som var stolt over både seg selv og spillerne etter den historiske triumfen.   - Rekdal kaller det coaching i verdensklasse, hva sier du til det?  

- Det er ikke overraskende at han sier det om seg selv, ler Aarøy.  

- Er du enig? 

- Jeg har ingenting å utsette på det. Det interessante er at han sier det selv, sier han.

SCORET PÅ FEM AV FEM: Dermed slapp Tor Hogne Aarøy å ta straffe. - Jeg var sjettemann, sier han. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
SCORET PÅ FEM AV FEM: Dermed slapp Tor Hogne Aarøy å ta straffe. - Jeg var sjettemann, sier han. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media