Aarøy stanget inn Aafks første hjemmeseier

- Tabellen lyver ikke, sier Myhre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Referat: Aalesund - Vålerenga 1-0 (1-0)

Aalesund – Vålerenga 1-0 (1-0)

10.778 tilskuere

Mål: 1-0 Tor Hogne Aarøy (6)

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Erlend Holm, Aalesund, Jan Derek Sørensen, Sebastian Mila, Vålerenga.

Aalesund (4-5-1): Adin Brown – Enar Jääger, Benjamin Kibebe, Haraldur Gudmundsson, Amund Skiri – Erlend Holm (Mattias Nylund fra 47.), Magnus Kihlberg, Trond Fredriksen (Denis Selimovic fra 84.), Karl Oskar Fjørtoft (Jonathan Parr fra 87.), Joakim Austnes – Tor Hogne Aarøy.

Vålerenga (4-4-2): Arni Gautur Arnason – Jarl André Storbæk, André Muri, Kjetil Wæhler, Allan Jepsen – Freddy dos Santos, Jørgen Jalland (Sebastian Mila fra 74.), Christian Grindheim, Kristian Brix (Jan Derek Sørensen fra 39.) – Morten Berre, Rune Lange (Glenn Roberts fra 74.).

(NTB)

Scoringsmarerittet fortsetter for Vålerenga. Petter Myhres menn befester seg som det laget som scorer minst i Tippeligaen.

VIF-trener Petter Myhre tok ut unggutten Kristian Brix allerede etter 38 minutters spill. Innpå kom Jan Derek Sørensen, som kun gjorde seg bemerket da han fikk gult kort for filming.


- Vi er for lite distinkte i angrepsspillet, og har sikkert ti muligheter til å skyte, men skusler vekk ballen i ingenting i stedet. Før kampen ble vi enige om å ikke spille på oss trøbbel, men så er det akkurat det vi gjør, sa VIF-trener Petter Myhre til TV2.

Og VIF-treneren hadde rett. Det gikk for mye på tvers med VIF, spesielt i førsteomgang, og hvis Oslo-laget en sjelden gang produserte en målsjanse manglet effektiviteten og besluttsomheten som finnes i Stavanger, Bergen og Trondheim.

Angrepsproblemene ble billedliggjort da Morten Berre brukte en berøring for mye på innlegget fra Freddy Dos Santos etter en halvtimes spill. Berre fikk ballen på bakerste stolpe, og kunne knallet den rett i nota, men valgte å prøve en demping i stedet.

Det endte i utspill fra Aafk-keeper Adin Brown.

I andre enden av banen slet stopperparet Muri / Wæhler med 2.04-metersmannen Tor Hogne Aarøy. Aafk-spissen vant duell etter duell, og via luftstyrken sin sendte han hjemmelaget i ledelsen etter seks minutter.

SEIERSMÅLET: Aarøy vant duellen med Muri, og stanget ballen bak Arason. Foto: Sven Ove Ekornesvåg, Scanpix
SEIERSMÅLET: Aarøy vant duellen med Muri, og stanget ballen bak Arason. Foto: Sven Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer

En frisk Joakim Austnes kom seg fri på venstrekanten, og siktet på banens høyeste mann. Aarøy slo Muri i lufta, og Arason fikk ikke fingrene på headinga.

1-0 til Aalesund, og oransje jubel på Color Line Stadion.

Fortsatte ubesluttsomheten

Vålerenga hadde ballen i store deler av andreomgang også, men de helt store sjansene uteble. Bortelaget ble for lite oppfinnsomme, bevegelsene uteble, og da Freddy Dos Santos flere ganger kom rundt på Aalesunds høyreside var det ingen som kunne ekspedere innleggene i mål.

Vålerengas tannløshet gjør at Aafk-trener Per Joar Hansen kan feire Sankthans som en lettet mann.

- Vi fikk scoret det første målet, og det ga oss trygghet. I førsteomgang hadde vi bra trøkk, men etter pause kjører Vålerenga kampen, og vi blir passive og engstelige, sa Perry til TV2.

VIF hadde mange dødballer, men også her kom Tor Hogne Aarøy i veien. Aafk-spissen var hjemme i eget felt flere ganger og ryddet opp for hjemmelaget.

- Vi blir litt for lave i spillet i andreomgang, men uansett smaker det utrolig bra med årets første seier på hjemmebane, sa Aarøy til TV2 etter kampen.

Aarøy stanget inn Aafks første hjemmeseier

Rune Lange spilte på topp sammen med Morten Berre, og ble fullstendig nøytralisert av Benjamin Kibebe. Et kvarter før slutt ble han erstattet av Glenn Roberts, uten at det utgjorde noen forskjell for Vålerenga.

Med kveldens kamp hadde Vålerenga sjansen til å spille seg noen plasser oppover på tabellen. I stedet kom Oslo-laget nærmere bunnstriden.

- Tabellen lyver aldri den. Vi må prestere mye bedre enn dette hvis vi skal ha forhåpninger om å ta tre poeng fremover, sa Petter Myhre, som også fikk spørsmål om sin egen trenerfremtid.

- Det er folk som er ansatt for å vurdere min posisjon, så det er det ikke opp til meg å vurdere. Jeg er innstilt på å få Vålerenga tilbake på vinnersporet, sier Myhre til TV2.

GOD I BEGGE ENDER: Tor Hogne Aarøy eide luftrommet, både i egen og motstanderens boks.
UFARLIG: Rune Lange produserte ingenting, og ble byttet ut kvarteret før slutt.
SKUFFET: Men Myhre er innstilt på å lede Vålerenga på rett kjøl igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer