Aarsbeste

Aalesund reiste seg mesterlig etter årsverste mot Viking forrige runde. Søndag banket de medaljekandidat Sogndal 3-0, og spilte sin beste kamp for sesongen.

For Sogndals Raoul Kouakou ble kampen et mareritt. Etter 17 minutter felte forsvareren Aalesunds Morten Moldskred, og Frode Fagermo scoret sikkert fra 11-meteren.

Bare sju minutter senere mistet så Kouakou ballen til Nils Ottar Sandø, som økte til 2-0 alene med keeper Terje Skjeldestad.

Og marerittet var ikke over med det for den vanligvis meget gode spilleren fra Elfenbenskysten. Han brukte albuen i en duell med Tor Hogne Aarøy og ble vist det røde kortet.

Fredrik Klock fastsatte resultatet til 3-0 etter 38 minutter.

To på rad

Det var bare Aalesunds annen hjemmeseier for sesongen, men også nummer to på rad.

- Vi spilte en veldig bra kamp, og har lært oss å ta vare på ledelsen, sa Aalesund-trener Ivar Morten Normark etter seieren.

Han var overrasket over den dårlige motstanden Sogndal bød på.

- Jeg er misfornøyd med at vi ikke scoret flere mål i denne kampen, lød dommen fra Normark.

Aalesund scoret på tre av sine fire sjanser i 1. omgang. Men etter 20 rolige minutter i 2. omgang våknet sunnmøringene igjen, og skapte målsjanse etter målsjanse. Kun Skjeldestad sto mellom Sogndal og et kjempetap.

- Personlige feil

Sogndal-trener Jan Halvor Halvorsen var ikke overraskende skuffet etter tapet.

- Det var umulig for oss å komme tilbake etter at Aalesund gikk opp til 2-0. Vi hadde for mange personlige feil, sa Halvorsen.

Kaptein Håvard Flo var også skuffet over lagets innsats, og var glad det «bare» ble 3-0.

- Vi var heldig som slapp unna med tre mål, mente Flo.

Aalesund klatret dermed opp en plass på tabellen, men ligger fortsatt på nedrykksplass. Men Vålerenga er bare tre poeng foran på kvalifiseringsplass.

(NTB)