Aas tilbake med et smell da Godset vant borte

Slo Brann i Bergen for første gang siden 1998.

(Dagbladet): Brann - Strømsgodset 1-2.

Kun én gang tidligere hadde Strømsgodset vunnet på Brann stadion i seriesammenheng, da Jostein Flo ble matchvinner med kampens eneste mål tilbake i 1998.

TILBAKE MED ET BRAK: Alexander Aas var tilbake i Godset-forsvaret etter å ha mistet de to siste kampene etter å ha blitt utsatt for blind vold. Godset-kapteinen markerte comebacket med en sjelden scoring.Foto: Marit Hommedal / Scanpix
TILBAKE MED ET BRAK: Alexander Aas var tilbake i Godset-forsvaret etter å ha mistet de to siste kampene etter å ha blitt utsatt for blind vold. Godset-kapteinen markerte comebacket med en sjelden scoring.Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

Legg til at drammenserne kun hadde vunnet seks av 59 bortekamper under Ronny Deilas ledelse - den siste mot Viking i april i fjor - og det kan trygt fastslås at det hvilte det et tungt favorittstempel på vertene før oppgjøret på Brann stadion.

Trygghet Godset kunne imidlertid glede seg over at Alexander Aas var tilbake i midtforsvaret etter å ha mistet to kamper etter å ha blitt utsatt for blind vold i Skien. Uten 33-åringen hadde laget framstått som svært så rufsete defensivt, men laget opptrådte med en helt annen autoritet med kapteinen tilbake til å dirigere troppene.

Sammen med makker Kim André Madsen hadde han god kontroll på det Brann hadde å kom med, og like før pause utgjorde han også forskjellen offensivt da han headet Øyvind Storflors corner i mål.

MATCHVINNER: Peter Kovacs (nr. to f.v.) ble matchvinner i gjensynet med Brann stadion. Foto: Astrid Nordhaug/Digitalsport
MATCHVINNER: Peter Kovacs (nr. to f.v.) ble matchvinner i gjensynet med Brann stadion. Foto: Astrid Nordhaug/Digitalsport Vis mer

- Han har vært i veldig god form i år, og han er en fantastisk type og en fantastisk spiller, skryter Deila.

- Nye tider Godset viste seg giftige på dødball. Peter Kovacs har vært en upopulær mann i Bergen siden hanutnyttet at Håkon Opdal klappet sammen med skade i en cupkamp mellom Odd og Brann for tre år siden. Han kommer heller ikke til å stå så mye høyere i kurs hos «Bataljonen» etter at han scoret målet som skulle vise seg å bli avgjørende.

54 minutter var spilt da Razak Nuhu svingte et frispark inn i feltet. Kovacs raget høyest i duellen med Ojo og styrte inn 0-2 til øredøvende pipekonsert fra hjemmepublikum uten at det la noen demper på ungarerens og lagkameratenes glede.

Et statisk Brann-lag fikk lite til å stemme i en rotete fotballkamp, men klarte å tvinge inn et trøstemål på overtid da innbytter Kristoffer Barmen utnyttet svakt klareringsspill i Godset-forsvaret. Dermed endte det 1-2 og en sjelden borteseier for Godset.

- Nå har vi pratet om det i mange år, så det var deilig å kunne prate om nyere tider. Vi forsvarte oss godt, slapp til nesten ingenting og vant fortjent, sier Deila etter første Strømsgodset-seier i Bergen på 14 år.