Aasbø ble verdensmester i drifting: - Helt vanvittig

- Det største jeg har vært med på noensinne.

VERDENSMESTER: Fredric Aasbø. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VERDENSMESTER: Fredric Aasbø. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Norske Fredric Aasbø (30) vant sesongens siste runde i USA, og kan kalle seg verdensmester i drifting.

- Dette føles som julaften, nyttårsaften, 17. mai og bursdag på en gang, sier en lykkelig Aasbø til Dagbladet på telefon fra California.

Aasbø hadde et godt utgangspunkt foran løpet, og gikk like greit helt til topps. Samtidig ble han amerikansk mester i drifting. Men selv om utgangspunktet var godt, innrømmer han at han kjente på nervene foran det avgjørende øyeblikket.

- Det var rett og slett en helt vanvittig opplevelse, det største jeg har vært med på noensinne. Vi begynte tålelig bra og kvalifiserte oss på 5. plass, og endte med å vinne. Rett og slett en helt utrolig opplevelse, sier Aasbø.

30-åringen fra Ski har drevet med sporten i 12 år, og endelig får han lønn for strevet.

- Jeg har brukt 12 år av livet mitt på å drømme om dette og jobbe for dette. Det har vært livet mitt i 12 år. Men det er definitivt en team-innsats som har gjort dette mulig. Alle er vanvittig glade i dag, den største dagen for teamet noensinne, understreker Aasbø.

Han forteller at det er rundt 50-100 nordmenn til stede i California og feirer bragden sammen med ham, og beskriver stemningen som vill.

Aasbø venter seg nå en premie, men bedyrer at det bare er «småpenger» i forhold til hva det koster å drive med sporten.

- Hvis det regnes riktig er det ca 100 000 dollar i prispenger i beste fall. I verste fall 30 000. Det er gode prispenger, men likevel småpenger i forhold til hva det koster å drive et sånt team. Her går det et sett dekk på 40 sekunder, bilen har 1000 hestekrefter, og vi bruker vanvittig mye bildeler i løpet av en sesong. Likevel er det kult å være i midten av det, den som sitter bak rattet. Det er guttedrømmen som har gått i oppfyllelse, avsløtter Aasbø.

Den norske bilstjerna er godt kjent gjennom Dagbladet-serien «Råner'n fra Ski», og i 2014 vant han Formula Drift Asia med Team RS-R, der han kjører en V8-motorisert Toyota GT86.