Aasbø sladdet seg til 16-delsfinale

Både Kenneth Moen og Fredric Aasbø er videre i årets første Formula Drift-løp.

(Dagbladet): Både Fredric Aasbø og Kenneth Moen har tatt seg videre til 16-delsfilnalen i årets første Formula Drift-løp på Long Beach i California.

- YIIIIHAAAA, here we go!!, skiver Aasbø på sine Facebook-sider.

Daijiro Yoshihara, vinner av Formula Drift 2011, er Fredrics neste utfordrer, så det er ikke hvem som helst som står i veien for at Aasbø skal komme seg videre i konkurransen.

Breisladd Fredric «Norwegian Hammer» Aasbø og Kenneth «Kenny» Moen er nå i gang en ny sesong som sjåfører i driftingserien Formula Drift. USAs største breisladdkonkurranse startet som alltid på den legendariske motorbanen på Long Beach i California. Drifting er en sport med økende popularitet i USA og for første gang er alle tribuneplassene utsolgt i Long Beach.

Reality-TV I 2011 fulgte Dagbladet med Fredric Aasbø i fire uker og dokumenterte livet som en av verdens mest profilerte driftingsjåfører. Aasbø, som er fra Ski i Akershus, bor halve året på Redondo Beach i Los Angeles der han lever av å sladde med sin Toyota-produserte Scion TC.

Se alle episodene her

NATTKJØRING: Fredric Aasbø under trening før konkurransen i Atlanta i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
NATTKJØRING: Fredric Aasbø under trening før konkurransen i Atlanta i fjor. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer

I sin første sesong kjørte Aasbø seg inn til tittelen «Rookie of the Year» og forventningene var høye til sesong to. Aasbø sikret seg lukrative sponsoravtaler med blant annet dataspillgiganten EA Games og spilltittelen Need For Speed.

Utfordring 2011-sesongen gikk ikke helt som planlagt for Aasbø. Den nye bilen skulle vise vise seg å by på mange overraskelser, men til tross for en rekke mekaniske utfordringer, klarte nordmannen å kjøre seg til en pallplassering og en 12. plass totalt i konkurransen.

Her kan du sjekke ut Facebook-siden til «Rånern fra Ski»

FANS: Aasbø har mange fans i driftingsirkuset. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
FANS: Aasbø har mange fans i driftingsirkuset. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
NY SESONG: Fredric Aasbø kjører sesongens første drifting-konkurranse i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
NY SESONG: Fredric Aasbø kjører sesongens første drifting-konkurranse i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer
LOS ANGELES: Fredric Aasbø bor halve året i Los Angeles. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
LOS ANGELES: Fredric Aasbø bor halve året i Los Angeles. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer