Aase knuste Enga

STAVANGER (Dagbladet): Viking-Vålerenga 3-0. Søndag feiret Gunnar Aase barnedåp for sin to og en halv måned gamle sønn Mathias. I går gjennomførte han ilddåpen for «Nye» Viking. Begge deler med glans.

Etter en drømmeåpning på sesongen 1998 sitter en lykkelig Gunnar Aase hjemme i stua på Sola.

3-0-seier og to mål mot Vålerenga var påskegodt bedre enn noe.

-En åpning i overkant. Dette er nok den beste serieåpningen jeg har vært med på, sier Viking-veteranen til Dagbladet.

Best i alt

Drøyt 8 000 tilskuere møtte opp for å se et Viking-lag som er tippet på nedre halvdel av tabellen. Motstander: Et Vålerenga-lag som er pekt ut som medaljekandidat.

Etter forestillingen på Stavanger Stadion ville nok mange «eksperter» kaste forhåndstipsene i søpla.

Siddisene var mange hakk bedre enn Oslo-laget. I alt.
Og aller best: Gunnar Aase.

-Dette var en knallstart. Overraskende at Vålerenga la seg så langt bakpå. Og vi lyktes med vår nye mer aggresive stil, mener gårsdagens tomålsscorer.

Nytt system

1997 ble et fiasko-år. 8. plass er varer for glemmeboka for en klubb med medaljeambisjoner. Noe måtte gjøres i Viking. Og etter flere runder mellom trener Poul Erik Andreassen, hjelpetrener Kjell Inge Bråtveit og spillerne ble noe gjort.

Utfall: Andreassens besittelsesorienterte fotballfilosofi ble erstattet med mer gjennombruddshissighet og direkte angrepspill.

-I fjor ble det alt for mye spill på tvers - både i forsvarsledd og på midtbanen. Med nye spillere og ny filosofi tror jeg på en helt annen sesong i år.

-Vi sikter mot toppen, og en europacupplass bør være et mål, sier Aase.

Med «Nye» Viking håper Aase å få en ny vår som fotballspiller.

-Mer direkte spill gangner definitivt min spillestil. Nå kan jeg være ren ving og bare sette fart framover.

To mål

I går løp han gjennom og ordnet 1-0 etter en drøy halvtime. To og et halvt minutt senere satte han inn sitt andre for dagen.

-Etter å ha sett målene på fjernsyn må jeg innrømme at den første scoringen nok var offside. Den andre var jeg veldig fornøyd med. Jeg lyktes med tunnelen på Gunnarson og så det var rom i lengste hjørne, sier Aase.

VM-håp

26-åringen står bokført med fire A-landskamper. Han ofrer ikke landslaget mange kalorier, men øyner en sjanse.

-Det er klart jeg har et håp. Fortsetter vi slik vi gjorde i dag, blir det i hvert fall mulig å få vist seg fram, smiler Aase.

Trener Andreassen lanserer gjerne Aase som VM-kandidat.

-Gunnar har individuell kompetanse som hadde holdt i en VM-turnering.

-Drillo har vært flink til å ta med hjemlige formspillere, og da kan det fort komme en sjanse for Gunnar, sier Viking-treneren.