Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aasen inn på langrenns-landslaget

- Ski-Norge fortjener en som ham, mener Skinstad.

Sportssjef Åge Skinstad presenterte neste sesongs langrennslandslag fredag ettermiddag. Det bød ikke på de store «bombene» - kanskje bortsett fra vrakingen av Jan Egil Andresen. Også Kristoffer Horntvedt og Espen Harald Bjerke er vraket fra i fjor, mens  John Kristan Dahl ble utelatt fra sprintlaget.

- Det er aldri morsomt å sette ut unge løpere, men en plass må man sette strek. Avgjørelsen er basert på en helhetsvurdering av resultatene igjennom hele fjorårssesongen sier Skinstad, som i mangel av hovetrener for herrene har tatt laget i nært samarbeid med Morten Aa Djupvik. Djupvik vil fortsette i teamet som skal trene herrene kommende sesong.

En ny hovedtrener vil trolig være på plass i midten av mai. Søknadsfristen gikk ut i går.

- Vi har en håndfull veldig gode kandidater, sier Skinstad, uten å ville gå inn på hvor mange en håndfull er.

For Aasen er situasjonen snudd på hodet, etter at han måtte bli hjemme under OL i Torino i vinter - mens nettopp Andresen var blant dem som fikk OL-billett .

Aasen blir tatt ut på landslaget i en alder av 32 år, og blir dermed tidenes eldste landslagsdebutant. 

- Han har leverte utrolig gode resultater i fjor med å stå utenfor landslaget. Jeg synes ski-Norge fortjener at en som presterer så godt utenfor landslaget får en sjanse, sier Skinstad, som spesielt trekker frem femteplassen på femmila i Kollen.

 Det er færre plasser på herrelandslaget i fjor en hva som har vært vanlig de siste sesongene.

- Det kommer av at FIS kvoten er blitt mindre, og vi ikke kan ha med mer enn seks løpere i hvert renn.  Det mener vi å kunne dekke opp med det landslaget vi nå har tatt ut, sier Skinstad.

Elite, herrer:

Jens Arne Svartedal, Anders Aukland, Frode Estil, Petter Northug jr., Tord-Asle Gjerdalen, Geir Ludvig Aasen, Odd Bjørn Hjelmeset og Tore Ruud Hofstad.

Elite, damer:

Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira, Kristin Mürer Stemland, Ella Gjømle, Vibeke Skofterud og Kine Beate Bjørnås.

Sprint, herrer:

Tor Arne Hetland, Eldar Rønning, Johan Kjølstad, Trond Iversen, Ola Vigen Hattestad og Børre Næss.

VETERAN INN PÅ LAGET: Geir Ludvig Aasen (31) gikk gode v-cuprenn utenfor landslaget. Neste sesong er han inne på laget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling