Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Abdellaoue med praktmål da Aalesund stoppet Molde

- Utrolig deilig.

AVGJØRENDE: Aalesunds Mostafa Abdellaoue (t.h.) setter inn 0-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Aalesund på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
AVGJØRENDE: Aalesunds Mostafa Abdellaoue (t.h.) setter inn 0-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Aalesund på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mustafa «Mos» Abdellaoue scoret kampens eneste mål på lekkert vis da Aalesund slo storebror Molde 1-0 i lørdagens lokaloppgjør i Eliteserien.

«Mos» scoret sitt 50. mål totalt i Eliteserien i 3-1-seieren mot Tromsø forrige helg, og fortsatte i samme spor i derbyet mot Molde.

Spissen klinket til på helvolley etter et innlegg av Sondre Brunstad Fet til venstre, og ballen føk opp i høyre kryss til 1-0 like før pause.

- Det var utrolig deilig og det er fortjent. Det er så viktig for alle oss i Aalesund, sa målscoreren til Eurosport etter kampen.

Mos' femte

Det var 28-åringens femte mål for sesongen.

- Jeg går inn for å score hver kamp jeg spiller, men jeg setter meg ikke et mål før sesongen på hvor mange mål jeg skal score. Fortsetter jeg sånn blir det vel noen til håper jeg, sa «Mos».

Etter en målløs andre omgang sikret Aalesund tre nye poeng og sjetteplass på tabellen. Molde ligger på plassen foran med like mange poeng etter sju serierunder.

- Vi kan ikke si noe annet enn at vi er fornøyd med innsatsen og sjansene vi har skapt, men i dag tror jeg ikke vi hadde scoret selv om vi spilte til i morgen. Som gammel spiss vet jeg at enkelte dager så er det sånn, oppsummerte Molde-trener Ole Gunnar Solskjær overfor Eurosport.

Svendsen og Riise ute

Sander Svendsen manglet for Molde til oppgjøret mot Aalesund. Stortalentet måtte kaste inn håndkleet med sykdom.

AaFK manglet også sin kaptein Bjørn Helge Riise. 33-åringen, som spilte en viktig rolle i seieren mot Tromsø, har smerter i hofte og lår og måtte se lagkameratene sine fra tribunen lørdag.

Molde åpnet derbyet på hjemmebane best, og Björn Bergmann Sigurdarson kunne fort gitt MFK ledelsen etter 14 minutter. Fredrik Brustad serverte islendingen, men skuddet ble blokkert. Returen strøk stanga.

Andreas Lie stoppet Molde-ledelse et knapt kvarter senere da Fredrik Carlsen var nær ved å sette ballen i eget nett, men keeperen hindret et selvmål av kapteinen.

Lie holdt nullen

Lie var for alvor på jobb og stoppet Eirik Hestads skudd med en beinparade i det 44. minutt, før han fikk se «Mos» sende bortelaget i ledelsen like etter.

- Vi er ikke der vi skal være. Vi skal komme ut som et nytt lag i andre omgang, sa Hestad til Eurosport i pausen.

Midtbanespilleren var ikke langt unna å utligne like etter hvilen. Knut Olav Rindarøy fant Hestad foran mål, og 21-åringen headet ballen i krysstanga og ut.

Lie vartet opp med nok en kjemperedning på Joona Toivios frispark etter 72 minutter, og da Sigurdarsons heading på en corner gikk i stanga og ut like før slutt endte det med 1-0-seier til Aalesund.

(NTB)