TENÅRINGSFUNN: Abdisalam Ibrahim (t.h.) fra Fjellhamar fikk sin Premier League-debut mot Liverpool og Javier Mascherano i februar. Foto: Scanpix
TENÅRINGSFUNN: Abdisalam Ibrahim (t.h.) fra Fjellhamar fikk sin Premier League-debut mot Liverpool og Javier Mascherano i februar. Foto: ScanpixVis mer

Abdi drømmer om landslaget

Den norske City-kometen overrasket over tilliten.

||| MANCHESTER/LONDON (Dagbladet): Fjellhamar-gutten Abdisalam Ibrahim (19) har vært et gledelig lyspunkt, sett med norske øyne, i årets Premier League-sesong.

Etter et par benkeopptredener fikk han spille 90 minutter da Manchester City slo Scunthorpe i FA-cupens fjerde runde. Tre dager seinere satt han på benken da City spilte den avgjørende semifinalen i ligacupen mot Manchester United.

21. februar kom Premier League-debuten, da han avsluttet kampen mot Liverpool som innbytter.

- Det har vært stort, sier Ibrahim til Dagbladet.

Det var like før jul at Ibrahim skjønte at han var lagt merke til av den nyansatte treneren Roberto Mancini. 19-åringen har vært skjermet av Manchester City, men torsdag fikk pressen sine intervjuer.

- Rett før juleferien fikk jeg beskjed om å være igjen og trene med A-laget. Da fikk jeg sjansen til å vise meg fram, og siden har det egentlig bare gått oppover, sier «Abdi».

- Men at det skulle gå så bra som det har gjort de siste ukene, er en overraskelse.
 
Da han debuterte mot Scunthorpe, spilte han sammen med City-stjerner som Stephen Ireland, Robinho og Craig Bellamy. Da han kom inn mot Liverpool, satt Kolo Toure og Roque Santa Cruz ubrukt igjen på benken.

- Det er et bra miljø, så jeg har god kontakt med de fleste. Men det er (Dedryck) Boyata, som jeg har spilt med på akademiet, som jeg omgås mest, sammen med Omar (Elabdellaoui, også han nordmann), forklarer Ibrahim.

Midtbanespilleren er fast inventar på det norske U19-landslaget, men om tilliten i Manchester City fortsetter, er det naturlig å sikte oppover.

- Er A-landslaget et mål for deg?

- Ja, det hadde vært kjempekult å få prøve seg. Jeg må bare fortsette å trene og utvikle meg, og prøve å bli fast på A-laget til City. Og da blir målet å få plass på A-landslaget også i Norge. Jeg får stå på og gjøre det bra — så får vi se.