Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aberdeen setter press på Deilas Celtic

Bare to poeng skiller.

 BLIR PUSTET I NAKKEN:  Ronny Deilas Celtic. Foto: NTB Scanpix
BLIR PUSTET I NAKKEN: Ronny Deilas Celtic. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter at Ronny Deilas Celtic har avgitt poeng to kamper på rad, pustes laget nå i nakken av Aberdeen på toppen av tabellen. Søndag vant utfordreren 1-0 mot Inverness.

Dermed skiller det kun to poeng lagene imellom. Celtic klarte bare 0-0 mot det desiderte bunnlaget Ross County lørdag, og inviterte med det Aberdeen til å kappe ned forspranget. Det takket Aberdeen gladelig ja til.

I bortekampen mot Inverness falt avgjørelsen allerede etter 12 minutter. Da gjorde Peter Pawlett 1-0, og 23-åringens scoring ble kampens eneste.

Seieren gir ny spenning i den skotske toppserien, som for to runder siden nesten så ut til å være avgjort. Men ved at Deilas menn i Celtic kun har tatt ett poeng på sine to siste kamper, samtidig som Aberdeen har vunnet sine, er det plutselig åpent i toppen igjen.

Celtic har 39 poeng på 18 kamper, mens Aberdeen har 37 poeng. Den skotske toppserien fortsetter 1. nyttårsdag når Celtic skal møte Partick borte. Samme dag skal Aberdeen møte St. Johnstone på hjemmebane.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media