Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Abidal blir sportsdirektør i Barcelona

Eric Abidal avløser Robert Fernandez som Barcelonas sportsdirektør, meldte den spanske fotballklubben torsdag.

NY JOBB: Eric Abidal. Foto: NTB scanpix
NY JOBB: Eric Abidal. Foto: NTB scanpix Vis mer

– Robert Fernandez forlenger ikke kontrakten som førstelagets sportsdirektør når den løper ut 30. juni. Vi vil takke ham for sitt arbeid for klubben og ønske ham lykke til i framtiden, heter det i uttalelsen.

– Samtidig offentliggjør vi at Eric Abidal overtar rollen som teknisk sekretær. Han vil bli offisielt presentert 18. juli.

Ved å kalle Abidal «teknisk sekretær» i stedet for «sportsdirektør» antyder Barcelona at Abidal kan få en rolle med mindre omfattende ansvar enn den Fernandez har hatt.

Fernandez har vært sportsdirektør i Barcelona de tre siste årene.

38-årige Abidal spilte for klubben fra 2007 til 2013. I 2011 ble han operert for leverkreft. Han spilte samme år mesterligafinale da Manchester United ble slått 3-1. Året etter måtte han gjennomgå en levertransplantasjon etter at kreften dukket opp igjen. Etter et drøyt år var han tilbake for Barcelona, men kom aldri tilbake på samme nivå. Kort etter ble han fristilt.

Han var innom Monaco og Olympiakos før han la opp i 2014.

I fjor ble han utnevnt til ambassadør for Barcelona.

Franskmannen vant mesterligaen to ganger og La Liga fire ganger i sin tid med klubben.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media