Abidal får transplantert ny lever

Ett år etter svulstoperasjon.

MÅ OPERERES PÅ NYTT: Eric Abidal må gjennomgå en levertransplantasjon ett år etter at han ble operert for en svulst i leveren.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
MÅ OPERERES PÅ NYTT: Eric Abidal må gjennomgå en levertransplantasjon ett år etter at han ble operert for en svulst i leveren.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZVis mer

(Dagbladet): Ett år etter at han ble diagnostisert med svulst i leveren, må Barcelonas Eric Abidal gjennomgå en levertransplantasjon.

Den franske venstrebacken vil bli operert i løpet av de nærmeste ukene, melder Barcelona via klubbens Twitter-konto.

- Transplantasjonen har vært et alternativ som har blitt vurdert siden han startet behandlingen for ett år siden, heter det fra offisielt klubbhold.

32-åringen ble operert 17. mars i fjor - en operasjon som var så vellykket at han var tilbake på fotballbanen allerede i begynnelsen av mai og spilte samfulle 90 minutter i Champions League-finalen mot Manchester United på Wembley. Abidal fikk sågar overrakt kapteinsbindet fra Carles Puyol ved kampslutt slik at det var han som fikk æren av å løfte pokalen.

Denne sesongen har han vært på banen i 38 kamper, og ble i januar belønnet med en ny ettårskontrakt med den katalanske storklubben.

Budskapet mottas med tungsinn i spillergruppa, som ble orientert av trener Pep Guardiola før dagens trening.

- Det har vært et hardt slag. Dette er veldig tøft, og spillertroppen er sterkt preget. Vi var igjennom dette i fjor, og nå skjer det igjen. Men dette kommer til å gjøre oss sterkere. Abidal er ved godt mot, og han har forsøkt å oppmuntre oss. Han er veldig sterk, og vi er sikre på at han kommer til å komme seg igjennom dette, sier kaptein Puyol.