Abidal startet sin første kamp på over ett år

Barcelona slet seg til seier uten Messi.

• Barcelona-Levante, 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Eric Abidal startet for første gang siden levertransplantasjonen en fotballkamp for Barcelona. Forrige gang franskmannen var i startelleveren viste kalenderen 26. februar 2012 og Barcelona spilte mot Atlético.

- Magisk! skrev Petter Veland om akkurat det på Twitter.

Han har fått spilleminutter i de to foregående serierundene, men i kveld spilte han fulle 90 minutter. Da hjalp det ikke at Levante sendte keeperen opp på sin siste corner på overtid. Serieleder Barcelona vant 1-0 og betrygget dermed den allerede store luken ned til Real Madrid, som tidligere på dagen slo Real Betis 3-1.

Men seieren satt langt inne. Veldig langt, og Barcelona slet uten Lionel Messi på banen. Avgjørelsen kom ikke før i det 84. minutt, da Cesc Fábregas på pasning fra Daniel Alves scoret kampens eneste mål med et skudd i keeperens høyre hjørne.

Før det hadde laget fra den katalanske hovedstaden spillet og flere sjanser, og i første omgang bommet David Villa til og med på straffe.

- Det er Barcelonas første straffebom for sesongen, og før dette hadde David Villa scoret 15 straffespark, kunne C Mores La Liga-ekspert Petter Veland opplyse om fra kommentatorstolen.

Barcelona var også noe heldige som ikke lå under, for reprisen viste at Levante kanskje burde hatt et mål godkjent. Adriano så nemlig ut til å oppheve en offside, men det ble likevel dømt.

Alt i alt var det uansett en rettferdig seier selv om Levante viste seg fra en sterk side. Nå kan den spanske giganten Barcelona se framover mot tirsdagens Champions League-semifinale mot Bayern München.

MINNET BOSTON: Før kampen minnet lagene de som mistet livet under Boston Maraton-bombene med ett minutts stillhet. AFP PHOTO / JOSEP LAGO
MINNET BOSTON: Før kampen minnet lagene de som mistet livet under Boston Maraton-bombene med ett minutts stillhet. AFP PHOTO / JOSEP LAGO Vis mer