Abidal takker for støtten etter lever-transplantasjonen

Kona publiserte takkebrev på Facebook i dag.

TAKKEBREV: Kona til Eric Abidal la ut dette takkebrevet på Facebook-profilen til Barca-backen i dag. Han fikk ny lever i en ni timer lang operasjon i går. Her er han forografert på trening forrige mandag. Foto: Lluis Gene, AFP/NTB Scanpix
TAKKEBREV: Kona til Eric Abidal la ut dette takkebrevet på Facebook-profilen til Barca-backen i dag. Han fikk ny lever i en ni timer lang operasjon i går. Her er han forografert på trening forrige mandag. Foto: Lluis Gene, AFP/NTB ScanpixVis mer


(Dagbladet): Barcelonas back Eric Abidal takker for alle som har støttet ham i forbindelse med lever-transplantasjonen han gjennomgikk i går.

I ettermiddag la kona Hayet Abidal ut et brev skrevet både på fransk og engelsk på franskmannens offisielle Facebook-profil. Der forteller hun at det er spilleren selv som har bedt henne skrive denne hilsenen.

- Jeg skriver til dere i dag, på Facebook-siden hans, på hans forespørsel. Eric og fetteren hans Gérard ble operert i Barcelona i går, og i øyeblikket er alt OK! Han vil virkelig takke dere alle for meldingene, støtten og styrken dere gir ham! Mange takk.

I går ble Abidal operert i ni timer.

Dediserte seier til Abidal I mars i fjor ble en svulst fjernet fra leveren til franskmannen, men han trengte en levertransplantasjon. Fetteren Gerard stilte som donor, og i går ble de to søskenbarna operert i Barcelona.

Etter at lagkameratene slo Getafe 4-0 i går kveld, og krøp enda nærmere rivalene Real Madrid, tilegnet laget seieren til Abidal.

- Vi er veldig glad for å kunne dedisere denne seieren til Abidal og fetteren hans Gérard. Det var en spesiell dag, siden vi visste at han var under operasjon, sa trener Pep Guardiola etter kampen.

Usikkert om han spiller igjen Klubbpresident Sandro Rosell har i dag sagt at Barcelona, etter ønske fra Abidals familie, ikke kommer til å si noe detaljert om hvordan operasjonen gikk. De sier kun at Eric Abidal og fetteren har det bra etter operasjonen.

Uansett hvor vellykket operasjonen var, er det usikkert om Abidal vil kunne spille fotball på øverste nivå igjen.

Etter svulst-operasjonen i fjor, kom han seg meget raskt. Han har vært fast på venstrebacken til Barcelona helt fram til gårsdagens operasjon.

• Barcelona ligger altså kun ett poeng bak Real Madrid, men Jose Mourinhos menn har en kamp mindre spilt. De spiller borte mot byrivalen Atletico Madrid klokka 22 i kveld. Den kampen kan du følge i Dagbladets fotballstudio.