Abidal tok et tårevått farvel med Barcelona

- Jeg kommer tilbake.

HEVET POKALEN: Eric Abidal hevet ligatroféet med trener Tito Vilanova i år. Begge to har kjempet, og vunnet, mot kreften. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / NTB scanpix
HEVET POKALEN: Eric Abidal hevet ligatroféet med trener Tito Vilanova i år. Begge to har kjempet, og vunnet, mot kreften. Foto: AP Photo / Manu Fernandez / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Eric Abidal (33) forlater Barcelona etter seks år i klubben. Det bekreftet han på en pressekonferanse i dag.

Til stede var trener Tito Vilanova, de fire kapteinene Carles Puyol, Xavi, Victor Valdés og Andrés Iniesta, i det som ble en følelsesladd avskjedd.

- Det er en ganske tung dag. Jeg har spilt her i seks år, og det har vært den største erfaringen i livet mitt, sier Abidal.

- Jeg hadde to mål - å kjempe for å se mine to døtre vokse opp og å spille fotball igjen. Jeg har elsket oppholdet her, men jeg må akseptere klubbens avgjørelse om å la meg gå.

Abidal kom til Barcelona fra Lyon i 2007, og debuterte i 0-0-kampen mot Racing Santander den 26. august samme år.

- Jeg drar nå, men jeg kommer definitivt tilbake, sier Abidal.

Ikke lenge før hadde president Sandro Rosell sagt følgende:

- Vi sier ikke ha det til ham, vi sier at vi kommer til å møte hverandre når enn han ønsker det. Når han stopper med å sparke fotball, kan han komme tilbake hit i en annen rolle, sier Barcelona-presidenten.

- Abidal er en veldig spesiell spiller for oss. Han har vunnet våre hjerter, lært oss å aldri gi opp og hvordan man skal overkomme livets vanskeligheter, fortsatte Rosell.

Abidal gjennomgikk en levertransplantasjon i fjor etter å ha blitt rammet av kreft. Han gjorde comeback for Barcelona i april.