Abrahamian krever livstidsutestengelse

Ble bortdømt av OL-dommere.

Ara Abrahamian og Det svenske bryteforbundet vurderer å gå til en ny sak mot Det internasjonale bryteforbundet (FILA) etter at han ble bortdømt i OL.

Abrahamian vil at dommerne som bortdømte ham i OL skal utestenges på livstid og krever også en millionerstatning.

Han mener FILA ikke bryr seg om en avgjørelse i Idrettens voldgiftsrett (CAS) der forbundet fikk beskjed om å endre regelverket sitt etter at svenskens protest ikke ble vurdert med en gang etter tapet for Andrea Minguzzi i OL-semifinalen. FILA har i stedet innkalt Abrahamian og Det svenske forbundet til forhør 3. oktober for å avgjøre mulige sanksjoner mot dem.

- Når FILA ikke bryr seg om den første CAS-dommen der de oppfordres til å endre reglene sine, men går videre mot oss, må vi reagere, sier forbundsleder Jan Holmqvist til Aftonbladet.

Den internasjonale olympiske komité fradømte Abrahamian bronsemedaljen etter at han i en protestaksjon under medaljeseremonien la fra seg medaljen på brytematten og gikk. Abrahamian og forbundet har også klaget inn IOKs avgjørelse til CAS.

(NTB)

Abrahamian krever livstidsutestengelse
FORBANNET:
Her legger den svenske bryteren Ara Abrahamian fra seg sin OL-bronse og forlater brytesporten i protest mot dommerne. Foto: Vanda Biffani, AP/SCANPIX
FORBANNET: Her legger den svenske bryteren Ara Abrahamian fra seg sin OL-bronse og forlater brytesporten i protest mot dommerne. Foto: Vanda Biffani, AP/SCANPIX Vis mer