Abramovich raste mot Chelsea-spillerne

Bare minutter etter at Villas-Boas fikk sparken.

SPARKET: Andre Villas-Boas fikk sparken som Chelsea-manager i går. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix
SPARKET: Andre Villas-Boas fikk sparken som Chelsea-manager i går. Foto: AP Photo / Jon Super / ScanpixVis mer

Hvem tar over? Guardiola og Mourinho er favoritter.

(Dagbladet): Kort tid etter at Andre Villas-Boas ble sparket, samlet Roman Abramovich spillergruppa til Chelsea på klubbens treningsanlegg i går, skriver The Independent og Daily Mail.

Der skal han ha gjort det klart at han holder dem delvis ansvarlige for at Villas-Boas ikke lyktes i jobben, og advarte dem også for at det kom til å bli «massive endringer» i løpet av sommeren.

Villas-Boas var i klinsj med flere av Chelseas spillere, og norske Chelsea-fans pekte ut Frank Lampard, John Terry og Ashley Cole som de største bråkmakerne overfor Dagbladet for et par uker siden.

Besatt Villas-Boas skal ha blitt nærmest besatt av å få Chelsea-skuta på rett kjøl igjen, og ved flere anledninger sov han på kontoret sitt på Chelseas treningsanlegg.

Spillerne skal ha blitt lei av at portugiseren strenge regime. Daily Mail skriver at portugiseren ofte sto på en balkong utenfor kontoret sitt om morgenen og så på spillerne da de kom inn til trening, og at enkelte spillere skal angivelig ha startet en intern lek der de parkerte bilen på parkeringsplassen bare sekunder før treningsstart og gikk vinkende sarkastisk forbi balkongen til portugiseren.

Hver eneste avgjørelse Villas-Boas tok skal spillerne ha prøvd å bekjempe.

- Ferguson-støtte Manchester United-manager Alex Ferguson var en av de som uttrykte sin støtte for Villas-Boas i går kveld.

- Han har vært under press, men det du trenger i en jobb som det her er tid. Det han gjorde i Porto viser at han har potensial, men Chelsea ble for mye for ham, sa Alex Ferguson etter å ha slått Tottenham 3-1 i går.

Også Tottenham-sjef Harry Redknapp støttet Villas-Boas i går.

- Det er synd å se ham miste jobben, du vil ikke se at noen gjør det. Han kommer tilbake, det er ikke slutten på karrieren hans. Han har mange, mange år igjen, sa Redknapp.

Sjefen for managerforeningen League Managers' Association (LMA) - Richard Bevan - mener det er flaut å se på måten Abramovich styrer klubben på.

- Det som er sikkert er at, til tross for en utømmelig pengebinge, de ikke har lært hvordan de skal bygge en suksessrik fotballklubb. Å måtte se etter en åttende manager på ni år er virkelig flaut, sier Bevan til BBC.

SINT: Roman Abramovich (t.h) mener at enkelt spillere var delvis ansvarlige for at Villas-Boas ikke lyktes i jobben. Foto: Reuters / Darren Staples / Scanpix
SINT: Roman Abramovich (t.h) mener at enkelt spillere var delvis ansvarlige for at Villas-Boas ikke lyktes i jobben. Foto: Reuters / Darren Staples / Scanpix Vis mer